Hier kun je bladeren per klas en per lesonderdeel. Zo kun je vrij door al het lesmateriaal struinen. Wil je het materiaal meteen bekijken of downloaden, log dan eerst in. Kun je iets niet vinden? Kijk dan ook eens een klas lager of hoger. Of kijk niet alleen bij de periode, maar ook bij de vakles. Als dat niet helpt, gebruik dan het onderste veld om te zoeken op trefwoord.
Rekenpuzzels met de oplossingen op de achterkant: ideaal als zelfstandig werk voor goede rekenaars(/lezers), in tweetallen. Of voor groepswerk in de vakles of periode rekenen.
Dit document is geschikt voor (redelijk) zelfstandig werk en onderwijs - op - afstand.
Flitskaartjes met optellen en aftrekken tot en met 100. Leuke uitdaging voor de goede rekenaars! Om te printen, kleuren, knippen, evt. vouwen, lamineren voor opmaat, periode en vakles. Leg ze op een stapeltje met de som naar boven. Som goed? Leg het kaartje weg. Som fout? Onderop je stapel.
Toneelstuk 'Teugjes Poëzie' voor klas 4 gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit het boek Noorse Mythen van Kevin Crossley. Een moderne, ingetogen en fijnzinnige versie van het verhaal over Kwasirs bloed. Geschikt voor 25-30 spelers. Inclusief 3 liedjes. Duur: ongeveer 45 minuten.
Gedicht over grappige meervoudsvormen voor de hoogvliegers. Kan je de juiste meervoudsvormen vinden? Kan je dit gedicht vertalen? En kan je ook zo’n soort gedicht schrijven over de gekkigheden in de Nederlandse taal?
Dit document is geschikt voor (redelijk) zelfstandig werk en onderwijs - op -afstand.
Idee voor schoolbreed feest voor kleuters en onderbouw met dweilorkest en polonaise, optredens, circusvoorstelling, restaurant, knutselen en liedjes.
Maak ook eens … een lapbook! Een lapbook is een eenvoudig kartonnen mapje of grote uitklapbare poster met een verzameling van mini-boekjes, klepjes en ander gevouwen materiaal waarin ruimte is voor tekeningen, lijstjes, verhalen, gedichten, chronologische info, diagrammen, … Een lapbook is een fantastische manier om te werken aan inhoud, maar ook aan vaardigheden zoals onderzoeken, plannen, structureren, presenteren, evalueren,... Terwijl bedacht wordt op welke manier informatie vorm kan krijgen in een lapbook, wordt de leerstof gestructureerd en verwerkt. Bijv. als je een lapbook maakt over het jaar en zijn jaargetijden, kun je op zoek gaan naar een vouwsel dat zich leent voor 4 items. In een lapbook wordt gewerkt met kleuren, met beelden en met woorden. Zo worden de beide hersenhelften aangesproken wat het leren alleen maar bevordert. En niet te vergeten... lapbooks maken is gewoon ook leuk! En wat leuk is, onthoud je beter. Laat de kinderen hun lapbook in kleine groepjes presenteren en vertellen wat er allemaal te zien is. Zie ook: flapvormen voor lapbook bij vakles - knutselen!
Dit document is geschikt voor (redelijk) zelfstandig werk en onderwijs - op - afstand.
Voorbeelden voor vormtekenopdrachten voor de oudste kleuters.
Vier ochtendspreuken.
Verzameling van heel veel liedjes voor advent, Sint Nicolaas en kerst!
Verzameling van liedjes en kringspelen die gedaan kunnen worden in de tijd rond Sint-Jan.