prikbord

Ben je op zoek naar specifiek lesmateriaal, een leestekst over een bepaald onderwerp, een ochtendspel met een bepaald thema, een gedicht dat je ooit had maar onderweg bent verloren... En kan je dit op deze website nog niet vinden? Stel dat soort vragen hier op het prikbord.

Zo kunnen de vele bezoekers van deze website én de lezers van onze Nieuwsbrief met je mee zoeken, en wie weet is er iemand die je kan helpen door het gevraagde op de website te plaatsen. Zo hebben er meteen veel meer mensen en kinderen plezier van!

Plaats je advertentie ruim op tijd, dan is de kans zeer groot dat je ook echt krijgt wat je zoekt; tot nu toe is dat voor 90% gelukt!

Zelf een 'gezocht' advertentie plaatsen? Log dan eerst in.

prikbordprikker

keersommen in context aanleren

Dag collega's,

Ik ben op zoek naar mooie input voor een rekenperiode waarin de keersommen centraal staan. De tafels dus.
We hebben een tafelplankje al getimmerd. Maar ik wil het zo graag in een mooie context plaatsen. Misschien a.d.h.v. een verhaal of zo. Tips? Welkom!

11 maart 2024

prikbordprikker

periode geld klas 3

Voor de 3e klas ben ik op zoek naar ideeën voor het vormgeven van een rekenperiode over geld. Een kennismaking met het geldrekenen, oefeningen en activiteiten met geld... Inspiratie is welkom!

28 september 2021

prikbordprikker

tekeningetjes voor signaalkaartjes

Gezocht: mooie tekeningetjes of plaatjes van voorwerpen, dieren, handelingen enz. Om er signaalkaartjes voor klas 1 van te maken met aan de ene kant een woord en aan de andere kant een tekening of plaatje van dit woord. En flitskaartjes voor de lessen vreemde talen in de hogere klassen. Wie heeft ze digitaal of op papier? Met alleen al mooie plaatjes komen we een heel eind; dan schrijven wij de woorden er bij!

01 januari 2020

prikbordprikker

bewegingsonderwijs

BEWEGEN! Hoe delen we dat?
Vrijeschoolonderwijs is natuurlijk bewegingsonderwijs bij uitstek! Vraag: Hoe geven we via dit digitale platform leuke vondsten qua bewegingsonderwijs aan elkaar door? Wie heeft er nog leuke filmpjes die geplaatst mogen worden? Of bijvoorbeeld een overzicht van bewegende oriëntatie oefeningen voor in de aardrijkskunde periode?

01 januari 2020

prikbordprikker

sloffen en poppen in klas 6

Op verzoek: gezocht nog meer patronen en ideeën voor de lessen HANDWERKEN in de onderbouw. We zoeken nog naar werkbeschrijvingen voor SLOFFEN en POPPEN in klas 6. Verder is onze verzameling bijna compleet! Leuk om te delen en aan te vullen, met zowel traditionele schatten als moderne invullingen!

01 januari 2020

prikbordprikker

allerlei klein lesmateriaal

Er kan nog heel veel lesmateriaal voor de onderbouwklassen op de site terecht. De draagkracht is groot, dus maak er gebruik van! Wat doe jij momenteel in je periode? Deel je een voorbereiding of een werkblad ter inspiratie?

01 januari 2020

prikbordprikker

euritmie

Bij enkele euritmisten begint het al te kriebelen. Wie durft? En deelt zijn/haar teksten, vormen, oefeningen, gebaren voor in de EURITMIE lessen. Hier op Veel Goeds blijkt steeds weer: als er 1 schaap over de dam is, volgen er meer. Leuk als ook de euritmisten het platform gaan veroveren!

01 januari 2020

prikbordprikker

filmpjes

Graag zouden we nog veel meer FILMPJES plaatsen, die kort & bondig en heel inspirerend zijn! Geef je ons jouw favoriete YouTube filmpjes door, zodat wij ze door kunnen geven aan je collega’s?

01 januari 2020

prikbordprikker

scans of foto's van periodeschriften

Wie heeft er nog van die prachtige voorbeelden van PERIODE SCHRIFTEN en scant ze voor ons allen in?

01 januari 2020

prikbordprikker

kinderopvang en peutergroepen

Lesmateriaal voor de KINDEROPVANG en PEUTERGROEPEN: spelletjes, versjes, liedjes, kringspelen, voor lente en zomer. Maar ook voor de rest van het jaar is alle materiaal zeer welkom! Wie helpt er mee om ook voor de kinderopvang en peutergroepen een stevige basis te bouwen?

01 januari 2020

prikbordprikker

periode voorbereidingen klas 3 t/m 6

Kijk eens wat jij al digitaal hebt verzameld en of daar misschien iets bij zit om door te geven. Deze periodes hebben mijns inziens nog onvoldoende basis op Veel Goeds:
- klas 3 rekenperiodes, granen/boerderij, ambachten
- klas 4 aardrijkskunde
- klas 5 economische aardrijkskunde, Rijn periode
Je kunt kleine onderdeeltjes bijdragen of een hele complete periodevoorbereiding delen: de leerplanaanwijzingen en inhoudelijke informatie, kerndoelen, periode opbouw, dagritme, verhalen, creatieve verwerkingsopdrachten, schrijf- en leesteksten, plaatjes, bordtekeningen, gescande werkbladen, liedjes, spelletjes, bewegingsopdrachten, differentiatie. Een algemeen stukje tekst over deze periode voor in het getuigschrift. Alle beetjes helpen!

01 januari 2020

prikbordprikker

uitgewerkte ideeën voor de handwerkles

Hallo, mijn naam is Maureen van Steenbergen, ik ben handwerkleerkracht en heb voor klas 1 t/m 4 allerlei les ideeën gedigitaliseerd en op Veel Goeds geplaatst. Dat was best even een klusje met tekst en foto's, maar de redactie van Veel Goeds keek mee en ik ben heel blij met het resultaat. Fijn om te zien dat ze veel gedownload worden!
Nu zou ik zelf graag wat inspiratie opdoen om mijn aanbod aan de kinderen te verruimen.. Ik ben op zoek naar nieuwe brei ideeën voor klas 1, haak ideeën voor klas 2, handwerk ideeën voor klas 3, vooral borduur ideeën voor klas 4. Wie helpt mij en daarmee vele collega's aan vakinhoudelijke inspiratie! Graag werkbeschrijving met foto! Alvast dank! Hartelijke groet, Maureen van Steenbergen.

01 januari 2020