Hier kun je bladeren per klas en per lesonderdeel. Zo kun je vrij door al het lesmateriaal struinen. Wil je het materiaal meteen bekijken of downloaden, log dan eerst in. Kun je iets niet vinden? Kijk dan ook eens een klas lager of hoger. Of kijk niet alleen bij de periode, maar ook bij de vakles. Als dat niet helpt, gebruik dan het onderste veld om te zoeken op trefwoord.

klas
categorie
1e onderverdeling
2e onderverdeling
zoeken op trefwoord
: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 10

klas 1 taal filmpje uit de bewegende klas

Taalles in de eerste klas. You tube filmpje van 2m07. Klinkers lopen, klanken springen, gebaren, vingerspelletje, welke woorden horen bij Driekoningen?

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 19

klas 1 rekenen filmpje uit de bewegende klas

Rekenles in de eerste klas, you tube-filmpje van 2m32. Stervorm lopen, aftellen van 10 tot thuis, rij van 5 op vakken, rij van 3 met ballen doorgeven, schrijfrichting cijfers, minsommen met kaartjes, keersommen met vingers.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 18

klas 2 rekenen filmpje over tafelrijen in cirkels

Heel duidelijke Engelstalige uitleg over hoe je de getallencirkels kunt gebruiken bij het aanleren en ritmisch spreken van de tafelrijen. Natuurlijk kun je deze cirkels ook tekenen in je rekenschrift. (En in sommige 2e klassen maakt Sinterklaas voor ieder kind een ronde plank met een mooie cirkel erop met 10 cijfers, met spijkertjes erin zodat de kinderen met draadjes wol het patroon kunnen leggen.)

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 10

klas 3 rekenen filmpje over tafelrijen in cirkels

Heel duidelijke Engelstalige uitleg over hoe je de getallencirkels kunt gebruiken bij het aanleren en ritmisch spreken van de tafelrijen. Natuurlijk kun je deze cirkels ook tekenen in je rekenschrift. (En in sommige 2e of 3e klassen maakt Sinterklaas voor ieder kind een ronde plank met een mooie cirkel erop met 10 cijfers, met spijkertjes erin zodat de kinderen met draadjes wol het patroon kunnen leggen.)

: Vakles/activiteit
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 1

klas 1 Engels voorlezen

Verzameling van fairytales, repeating stories, short stories, long stories and plays, om voor te lezen. Leuk is om het verhaal eerst een keer helemaal in het Engels voor te lezen en tegelijkertijd enigszins uit te spelen. Dan de kinderen te laten vertellen wat ze ervan begrepen hebben en vervolgens nog een keer voorlezen met per zin de Nederlandse vertaling erbij. Dit lijkt lastig voor de jonge kinderen maar het vertrouwen in hun eigen kunnen groeit enorm, zodra ze doorkrijgen dat ze er weldegelijk iets van verstaan, zeker als de leerkracht het met veel humor en overtuigingskracht probeert uit te beelden… Ook is er voor elke klas “information on British life to tell the children”, met daarin wat culturele achtergronden die leuk zijn om tussendoor aan de kinderen te vertellen. Daarmee geef je ze ook een beeld van het typische van Engeland/Verenigd Koninkrijk mee.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 13

klas 1 opmaat ritme oefeningen

Verzameling van 6 ritmische oefeningen om te doen in de opmaat of tussendoor. Klappen, stampen, lopen en met pittenzakjes doorgeven. Met aandachtspunten.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 13

klas 1 opmaat muziekspelletjes

Spelletjes met ritme klappen, handen klappen, geluiden doorgeven. Leuk voor in de opmaat of tussendoor.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 4

klas 1 opmaat tongbrekers

Maar liefst 39 pagina's met hilarische tongbrekers met verschillende moeilijkheidsgraad. Zo krijg je ze wel wakker!

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 4

klas 1 opmaat tongbrekers en andere taalgrapjes

Document van 12 bladzijdes met alfabetisch gesorteerde tongbrekers , taalgrapjes, palindromen, extra lange woorden, verhaaltjes en dialecten.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 9

klas 1 opmaat pittenzakjes oefeningen

Negen oefeningen met pittenzakjes met oplopende moeilijkheidsgraad, voor de concentratie, motoriek en hersenhelften. Geschikt voor in de opmaat of tussendoor.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 26

klas 1 opmaat pittenzakjes oefeningen met gedichtjes

Links-rechts, achterlangs, regenboog, over de schouder de waterval, lemniscaat, voetoefening, verticale lemniscaat, spiraal. Met gedichtjes/liedjes.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 14

klas 1 dagritme en gewoonten van een eerste klas

Uitgebreide beschrijving van dagverloop met rituelen, liedjes, vingerspelletjes en bewegingsoefeningen van een eerste klas.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 10

klas 1 kolam tekenen

Kolam tekenen: Zuid-Indiase kunstvorm, heel geschikt voor vormtekenles, opmaat of ander concentratiemoment. Verzameling van 8 bladzijden met oefeningen voor klas 1 t/m 6 met oplopende moeilijkheidsgraad.

Dit document is geschikt voor (redelijk) zelfstandig werk en onderwijs - op - afstand.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 2

klas 1 toneelstuk Het dappere snijdertje

Naar Grimm, met liedjes en spreekteksten.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 4

klas 1 toneelstuk Het boompje

Over een dennenboompje dat steeds anders wil zijn, en eindigt als prachtige kerstboom.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 8

klas 1 rekenen getallenlijn

Getallenlijnen van 0-10 en 0-20 met rode cijfers op de 5 en 10 tallen, om sommetjes te tekenen en rekenen. Let op: printen in kleur!

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 16

klas 1 rekenpuzzels

Rekenpuzzels met de oplossingen op de achterkant: ideaal als zelfstandig werk voor goede rekenaars(/lezers), in tweetallen. Of voor groepswerk in de vakles of periode rekenen.

Dit document is geschikt voor (redelijk) zelfstandig werk en onderwijs - op - afstand.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 2

klas 1 rekenen flitskaartjes plus en min onder 100

Flitskaartjes met optellen en aftrekken tot en met 100. Leuke uitdaging voor de goede rekenaars! Om te printen, kleuren, knippen, evt. vouwen, lamineren voor opmaat, periode en vakles. Leg ze op een stapeltje met de som naar boven. Som goed? Leg het kaartje weg. Som fout? Onderop je stapel.

: Periode
: 30-07-2019
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 4

klas 4 toneelstuk Teugjes Poëzie (over Kwasirs bloed)

Toneelstuk 'Teugjes Poëzie' voor klas 4 gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit het boek Noorse Mythen van Kevin Crossley. Een moderne, ingetogen en fijnzinnige versie van het verhaal over Kwasirs bloed. Geschikt voor 25-30 spelers. Inclusief 3 liedjes. Duur: ongeveer 45 minuten.

: Overig
: 16-06-2019
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 0

klas 6 Engels extra werk funny plural

Gedicht over grappige meervoudsvormen voor de hoogvliegers. Kan je de juiste meervoudsvormen vinden? Kan je dit gedicht vertalen? En kan je ook zo’n soort gedicht schrijven over de gekkigheden in de Nederlandse taal?

Dit document is geschikt voor (redelijk) zelfstandig werk en onderwijs - op -afstand.

Resultaten 2261 - 2280 van 2286