zo werkt het

Veel Goeds
van de
vrijeschool,
lesmateriaal
om te delen

Welkom bij Veel Goeds, de lesmateriaalverzameling van vrijescholen! Veel Goeds is een hedendaags educatief uitwisselingsplatform voor vrijeschoolleerkrachten van onderbouw, kleuter-, peuterklas en kinderopvang in Nederland en België. Een duurzame bedding voor intercollegiale uitwisseling.

Ons doel is te investeren in de kwaliteit van het onderwijs én in het werkplezier van de leerkracht. Verlicht je werkdruk in verbinding met je collega’s!

Op deze grote digitale bewaarplaats vind je allerlei bijzonder lesmateriaal dat collega's met je willen delen, nu al meer dan 2.000 documenten. Onze vrijwilligers digitaliseren en uploaden dagelijks meer goeds; zowel traditionele schatten als vernieuwende impulsen. Je kunt hier volop nieuw materiaal ontdekken en inspiratie opdoen. En ook jij kunt er heel gemakkelijk jouw eigen juweeltjes plaatsen om ze met anderen te delen.

 

Iedereen kan lesmateriaal uploaden

Iedereen kan onbeperkt veel goeds uploaden of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te delen, ook niet-leden.

Er zijn maar een paar spelregels:

  • Zorg dat je lesmateriaal ‘neutraal’ is, dat wil zeggen: zonder datum en zonder namen van kinderen, leerkrachten of scholen. Op die manier kunnen anderen direct met het materiaal aan de slag. Je kunt als je wilt wel jouw naam als maker noemen.
  • Respecteer auteursrecht: scan geen hele boeken, geef in plaats daarvan boekentips, linkjes en bronnen!
  • Lever jouw bijdrage eenvoudig bewerkbaar aan, het liefst als Word- of PDF-document. Of stuur ons een papieren versie.
  • Onze redactie van ervaren leerkrachten bekijkt je bijdrage en plaatst het daarna zo snel mogelijk op de website.

 

Wie lid is, kan lesmateriaal downloaden

Als niet-lid kun je de Veel Goeds documenten wel zien, maar niet openen. Ook kun je zien, hoe vaak een document al is gedownload sinds onze verhuizing in 2020. Wil je zelf de kwaliteit proeven,kijk dan in de etalage! Wie lid wordt, krijgt volledige toegang tot de omvangrijke verzameling lesmateriaal voor de vrijeschool. Je betaalt via iDEAL (Nederland) of Bancontact (België). Zodra je betaling binnen is, ontvang je je wachtwoord en factuur per mail. Je kunt als lid een jaar lang inloggen en veel goeds downloaden om te gebruiken in je eigen groep of klas. Na een jaar eindigt het lidmaatschap automatisch.

Kom je voor het eerst sinds onze verhuizing weer langs en ervaar je inlogprobremen? Kijk dan bij de veel gestelde vraag over inlogproblemen.

plaatje-scholen-1
plaatje-scholen-3
plaatje-scholen-2
plaatje-scholen-4

Voordelige tarieven voor scholen, kinderopvang organisaties en studenten

Dit zijn onze huidige jaartarieven. De prijzen zijn inclusief 21% btw.

individueel lidmaatschap  € 60,-
PABO student lidmaatschap € 15,-
school lidmaatschap € 1,- per leerling per jaar
kinderopvang lidmaatschap € 1,- per kind per jaar
Dit zijn peuterspeelzalen, BSO's en kinderopvangorganisaties met 20 kinderen of meer.
gastouder lidmaatschap € 15,-
Dit zijn gastouders, thuis onderwijzende ouders en kinderopvangorganisaties met minder dan 20 kinderen.

 

Scholen kunnen natuurlijk enkele leerkrachten individueel lid maken, maar ze kunnen ook met de hele school lid worden. Een doorlopend schoollidmaatschap kost jaarlijks € 1,- per leerling. Alle leerkrachten worden dan lid. Een school met 200 leerlingen betaalt bijvoorbeeld    € 200,- per jaar. Peuterspeelzalen, BSO's en kinderopvangorganisaties met 20 of meer kinderen betalen eveneens € 1,- per kind per jaar. Overkoepelende organisaties kunnen een aanbod op maat aanvragen.

Veel Goeds is een kleine organisatie zonder winstoogmerk. Hoe meer leden, hoe lager de kosten. Doordat er steeds meer collega's en scholen lid worden van Veel Goeds, hebben we al 4 keer een prijsverlaging kunnen doorvoeren! We vertrouwen op eerlijk spel.

Je kunt ons ook steunen door sponsor te worden of een donatie te doen. Al onze inkomsten worden gebruikt voor organisatie, redactiewerkzaamheden en toegankelijke vormgeving.

Wil jij ook graag meedoen aan het delen en vinden, maar kunnen jij en je school je het lidmaatschap niet veroorloven? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier. Wie wil helpen met uploaden, kan gratis proeflid worden.

 

Makkelijk lesmateriaal vinden

Al het beschikbare lesmateriaal per leeftijdsgroep vind je overzichtelijk bij elkaar bij ‘iets goeds vinden’. Hier kun je zoeken in stappen door te bladeren per klas en per lesonderdeel. Je kunt ook gericht zoeken op trefwoord.

In de nieuwsbrief vind je onze mooiste aanwinsten, nieuwe zoekvragen en het actuele overzicht van ons lesmateriaal.

Op ons prikbord kun je zien wat anderen zoeken en zelf een ‘gezocht’ advertentie plaatsen. 

In de etalage wordt regelmatig een ander document gepresenteerd om gratis te downloaden, ook voor niet-leden.

 

Veel Goeds is er voor jou

Veel Goeds is eenvoudig van opzet. Kom je er toch niet uit, bekijk dan onze handleiding voor dummies, lees de veel gestelde vragen, vraag om hulp Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier. Geef daar ook eventuele wijzigingen aan ons door, als dat niet lukt via 'mijn gegevens'. Jouw feedback lezen we ook heel graag!

 

Veel goeds!  Veel Goeds