Stap 1: lid worden

Ga naar: Lid worden

Kies en klik aan: ben je een leerkracht, student, gastouder, school of kinderopvangorganisatie? Klik op de paarse knop ‘aanmelden’.

Een leerkrachtlidmaatschap is bedoeld voor individuele leerkrachten en is niet bedoeld om te delen met anderen.
Een studentlidmaatschap is bedoeld voor studenten aan de Vrijeschool Pabo van Hogeschool Leiden of vergelijkbaar, zoals de applicatiecursus of een andere Pabo.
Een gastouderlidmaatschap is bedoeld voor gastouders, thuis onderwijzend ouders of kinderopvangorganisaties met minder dan 20 kinderen.
Een schoollidmaatschap is voor een hele school. Alle medewerkers worden daarmee lid.
Een lidmaatschap voor een kinderopvangorganisatie is bedoeld voor een peuterspeelzaal, BSO of kinderopvangorganisatie met 20 of meer kinderen.

Afbeelding1

Vul het formulier in.

Individuele leerkrachten, studenten en gastouders vullen hier hun gegevens in en betalen met iDeal of Bancontact. Je ontvangt dan meteen de factuur en je verificatiecode. Je kunt na het inloggen bij 'mijn veel goeds' zelf je wachtwoord aanpassen.

Scholen en kinderopvangorganisaties vullen hier hun gegevens in. Na goedkeuring van de inschrijving ontvang je de factuur. Na betaling kan je inloggen en bij ‘mijn veel goeds’ zelf de namen en e-mailadressen van alle medewerkers invullen. 

 

Stap 2: inloggen

Ben je individuele leerkracht, student of gastouder, dan heb je bij je aanmelding meteen betaald via iDEAL of Bancontact. Dan ontvang je ook vrijwel meteen een mail op het opgegeven e-mailadres, met daarin jouw verificatiecode.

Ben je de contactpersoon van een school of kinderopvangorganisatie? Dan betaal je na ontvangst van de factuur via bankoverschrijving. Als de betaling gelukt is, ontvang je de mail ‘Jullie zijn lid van Veel Goeds.’ Dan kan je de namen en e-mailadressen van alle medewerkers invoeren via ‘mijn veel goeds’ en ontvangen alle medewerkers hun inloggegevens per mail.

Heb je vragen, bel of mail ons dan even: tel 06-37560148 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Let op: heb je een streng spamfilter? Voeg dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. eerst even toe aan de contacten in je e-mailprogramma, om te voorkomen dat onze mail jou niet bereikt.

Als je de inloggegevens ontvangen hebt, ga je naar inloggen

Afbeelding3

Vul bovenaan het e-mailadres in, dat bij ons bekend is. (De meeste collega’s gebruiken hiervoor hun schoolmailadres.) Vul daaronder het wachtwoord in dat met de verificatiecode gekozen hebt. Let op, het is hoofdlettergevoelig!

Je kunt meteen je wachtwoord wijzigen, door rechtsboven naar ‘mijn veel goeds’ te gaan. Tip: Bewaar je nieuwe zelfverzonnen wachtwoord in je telefoon bij de V van Veel Goeds.

Ben je al lid, log je voor de eerste keer in sinds onze verhuizing op 1 april 2020 en lukt het je niet? Volg dan deze stappen:

1) Veel Goeds openen -> inloggen -> wachtwoord vergeten -> het e-mailadres invullen dat bij ons bekend is

2) Je verificatiecode ontvang je per mail. Onderin die mail staat een link. Klik die aan en vul een wachtwoord naar keuze in. Kies bijvoorbeeld welkom12; dat werkt goed en je kunt het later makkelijk aanpassen. Kijk even goed of je hier op 'opslaan' moet klikken.

3) Dan sluit je Veel Goeds helemaal af en surft er opnieuw naar toe. -> inloggen met als gebruikersnaam: je e-mailadres als wachtwoord: welkom12. Nu ben je binnen en kan je gaan downloaden!

4) Als dat nog niet lukt, na een half uurtje nog eens proberen. Dan weet je zeker dat het niet aan een tijdelijk server- of browserprobleem ligt.

5) Als het dan nog niet lukt, geef dat dan even doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan sturen we jouw vraag door naar de webmaster.

 

Stap 3: lesmateriaal zoeken

Ben je eenmaal ingelogd, dan kun je lesmateriaal gaan zoeken en downloaden!
Dat kun je op twee manieren doen. Via ‘iets goeds vinden’:

Afbeelding5

 

Zoek jouw klas, kies voor periode, vakles/activiteit of overig en specificeer zoveel je wilt. Staat er niets geschikts bij? Kijk dan ook eens bij een klas lager of hoger! Je kunt ook zoeken op trefwoord door in de onderste balk jouw trefwoord in te vullen, en dan op de paarse knop ‘zoek’ te klikken. Als je je zoekopdracht wilt veranderen, klik dan eerst even op de paarse knop ‘wissen’.

 

Stap 4: lesmateriaal downloaden en printen

Heb je lesmateriaal gevonden dat je wilt bekijken? Dan kan je nu gaan downloaden! Dat kan natuurlijk alleen als je ingelogd én lid bent.

Kijk naar het document dat je gevonden hebt via ‘iets goeds vinden’. Kik rechtsonder op de paarse knop ‘in downloadlijst’.  Zo komt dit document in jouw persoonlijke boodschappenwagentje terecht. En klik vervolgens op ‘meer downloads zoeken’ als je nog meer documenten wilt zoeken. Of op ‘dit wil ik downloaden’ als je het nu wilt gaan downloaden. Je komt dan in jouw downloadlijst, waar al jouw eerder verzamelde documenten bewaard blijven. De nieuwste staat bovenaan. Je ziet aan de datum wanneer je het in je downloadlijst hebt gezet. Klik vervolgens op de titel van het document dat je wilt downloaden en het bestand wordt gedownload.

Je browser kan ook zo ingesteld staan, dat die bij elke download vraagt wat je met het bestand wilt doen. Je kunt het dan openen of opslaan. Als je het meteen opent, vergeet dan niet om het meteen even op te slaan op de plek waar je het wilt bewaren. Kies je voor opslaan, dan kan je vaak zelf aangeven in welke map je het wilt opslaan. Kies een praktische plek om je document weer snel terug te kunnen vinden. Soms kiest de computer zelf waar de downloads naar toe gaan. Waar een document terecht komt bij het downloaden, hangt een beetje af van de browser die je gebruikt. Gebruik je Windows? Vaak komt de download dan in een vaste map 'Downloads' of 'Mijn downloads'.

Je kunt het bestand nu opslaan, bewerken en printen.

 

Stap 5: lesmateriaal gebruiken

Afbeelding6

 

Stap 6: zelf ook iets uploaden!

Ga naar iets goeds delen en vul de gegevens in. Bij 'bladeren' zoek je het document dat je wilt delen op je computer. Vergeet niet op de knop 'document uploaden' te klikken.

Je vindt hier ook twee uitklapmenuutjes. Over de spelregels van het delen, en tips voor als je nog twijfelt.

Afbeelding7

Wil je wel delen maar heb je geen tijd om je document te checken of hou je niet van spelregels? Geen punt, upload het dan zoals het is, dan doen wij dit voor je en duurt het misschien even voordat de bijgewerkte versie van jouw werk hier ten tonele verschijnt.

Wil je wel delen maar niet per stuk uploaden en stuur je het liever per mail? Dat kan natuurlijk ook! Stuur het dan als bijlage naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dat gaat sneller! Als je een filmpje wilt delen of een linkje naar een YOUTubefilmpje, deel dit dan ook via de mail. Schrijf erbij voor welke klas het bedoeld is en of je wilt dat je naam en/of e-mailadres er bij gezet worden.

Wil je wel iets delen dat je op papier hebt, maar niet zelf scannen? Stuur dan een kopie op naar: Veel Goeds, Reigerstraat 41, 1223 PB Hilversum, Nederland. Dan digitaliseren onze vrijwilligers jouw werk.
Bedankt voor het delen!

 

Tot slot…

Heb je na het lezen van deze handleiding voor dummies toch nog vragen?
Kijk dan bij de veel gestelde vragen of jouw vraag er bij staat.

Of neem contact met ons op:
Via het contactformulier.
Via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Via de telefoon: +31 - (0)6-37560148

Privacyverklaring Veel Goeds van de vrijeschool 

Mag onze school volgens de wet persoonsgegevens doorgeven aan Veel Goeds? En hoe zit het met de privacy? Ja, dat mag. Veel Goeds vraagt van scholen en individuele leden alleen die gegevens, die we nodig hebben voor de facturatie en het toesturen van de inloggegevens. Dat zijn de adresgegevens van de school , het leerlingaantal en van de deelnemende medewerkers de namen en e-mailadressen. Deze gegevens slaan we veilig op, alleen zichtbaar voor onszelf en uiteraard geven we ze aan niemand door. De contactpersoon van de scholen kan deze gegevens te allen tijde bekijken en zelf wijzigen en krijgt jaarlijks een mail met de vraag of de bestaande gegevens nog actueel zijn.
Hiermee voldoet Veel Goeds aan de WBP: de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Daarin staat dat de persoonsgegevens op een behoorlijke en zorgvuldige manier verwerkt moeten worden. Dat ze alleen voor welbepaalde en vooraf uitdrukkelijk omschreven doeleinden verzameld en verwerkt mogen worden voor doeleinden die daarmee verenigbaar zijn. De betrokkenen zijn op de hoogte van de identiteit van de organisatie en de persoon die deze gegevens verwerkt en het doel van deze gegevensverwerking. De gegevensverwerking wordt op een passende manier beveiligd.
 

Mag een school volgens de wet persoonsgegevens van leerkrachten doorgeven aan Veel Goeds? Ja, want dat mag als dat verenigbaar is met het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld. De factoren die hierbij een rol spelen zijn: de verwantschap met het doel van verzamelen (het toesturen van inloggegevens), de aard van de gegevens (alleen de namen en e-mailadressen, waarbij meestal de school e-mailadressen gebruikt worden), de gevolgen van een verstrekking (de leerkrachten ontvangen inloggegevens en jaarlijks enkele nieuwsbrieven tenzij hiervoor afgemeld),  de waarborgen die zijn getroffen (de persoonsgegevens zijn opgeslagen in beveiligde omgeving en niet toegankelijk voor derden) en de verwachtingen van de betrokkene (dat de leerkrachten inloggegevens toegestuurd krijgen). De grondslagen waarop het verstrekken gebaseerd is zijn: gerechtvaardigd belang van de organisatie (namelijk het geven van kwalitatief goed vrijeschoolonderwijs), het uitvoeren van een overeenkomst (namelijk tussen Veel Goeds en de school) en (indien er gevraagd is of men bezwaar heeft) de toestemming van de betrokkene.
Simpel gezegd: het is geen probleem om de e-mailadressen aan Veel Goeds door te geven. En mocht je hierover toch nog onzeker zijn, kun je aan het college doorgeven dat je deze gegevens onmiddellijk zelf kunt verwijderen, mocht iemand hier bezwaar tegen hebben.
 

Onderstaande privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens en is opgesteld in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Gebruiker van deze privacyverklaring en verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens is Jany van Oudheusden, initiatiefnemer van Veel Goeds, educatieve projecten,  gevestigd in Hilversum, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 57983186.

Ons privacybeleid in het kort: we gaan respectvol om met de persoonsgegevens. We gebruiken de verstrekte e-mailadressen voor het verzenden van de factuur, de waarschuwing voor het einde van je lidmaatschap en de inloggegevens. Als je er zelf voor kiest houden we je op de hoogte van nieuws over de website middels de nieuwsbrief.  Mocht je geen nieuwsbrief van Veel Goeds  willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief. Mocht je je gegevens willen inzien en eventueel aanpassen of verwijderen, kijk dan bij mijn gegevens of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je hebt altijd het recht om jouw gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Wil je de nieuwsbrief blijven ontvangen, dan hoef je niets te doen.

Deze website is een SSL beveiligde website, die voldoet aan de beveiligingseisen volgens AVG. De privacy gevoelige inhoud van de website is alleen zichtbaar via een persoonlijk wachtwoord, dat alleen aan de gebruiker bekend is. Via de website kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief, je gegevens achterlaten wanneer je lid wordt of via het contactformulier een bericht sturen. Hiervoor vragen we je bepaalde gegevens te delen, zoals je naam en e-mailadres, evt. studentnummer en voor scholen ook de adresgegevens. Alle door jou gedeelde persoonlijke gegevens komen terecht in onze aan de website gekoppelde database en/of e-mailbox. Alleen onze betaalde medewerker heeft toegang deze e-mail en de gebruikte devices, zoals laptop en iPhone, zijn beveiligd met wachtwoorden. Wanneer je lid wordt van Veel Goeds en via Ideal/MisterCash betaalt, krijgen we je gegevens in onze e-mailbox en daarnaast worden deze gegevens opgeslagen door Mollie, de betaalverkeersregelaar, die gekoppeld is aan de website. Met hen hebben we een privacy overeenkomst waardoor jouw privacy gewaarborgd blijft. Zo ook met mailChimp, waarmee we de nieuwsbrief verzenden. Jouw persoonlijke gegevens zijn alleen zichtbaar voor de vaste medewerker en wij geven deze gegevens nooit door aan een derde. In sommige gevallen kan het gebeuren dat een derde partij je gegevens kan inzien, zoals bijvoorbeeld de webdesigner. Met deze personen hebben we overeenkomsten, waarin staat dat zij jouw privacy waarborgen.

De privacy verklaring

Via de site www.veelgoeds.org worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Veel Goeds van de vrijeschool (onderdeel van Veel Goeds educatieve projecten) acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat: 

 • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
 • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
 • wij u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
 • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
 • wij uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Veel Goeds is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 01-01-2020.

Gebruik van persoonsgegevens 
Bij het gebruiken van onze dienst verkrijgen wij bepaalde gegevens van u. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken. Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

 • NAW gegevens
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres

Nieuwsbrief 
Wij kunnen u, naast de informatie op onze website, ook op de hoogte brengen van onze nieuwe producten en diensten via de nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het inloggen. U kunt zich te allen tijden weer afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.

Contactformulier
Wij bieden via onze dienst de mogelijkheid om vragen te stellen middels een contactformulier, waarbij u gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om uw vraag te behandelen. U kiest zelf welke gegevens u daarbij verstrekt. De gegevens die u ons toestuurt, worden bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Publicatie 
Wij publiceren uw klantgegevens niet.

Verstrekking aan derden 
Uw gegevens worden uitdrukkelijk niet aan derden verstrekt.

Cookies 
Op onze dienst wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst. Wanneer u onze dienst voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij u uitleggen waarom wij cookies gebruiken. Uw verder gebruik van onze dienst vatten wij op als toestemming voor dit gebruik van cookies. Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, zie graag de privacyverklaringen van deze partijen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen).

Google Analytics 
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze dienst gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder hebben wij Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten, tot slot laten wij de IP-adressen niet anonimiseren.

Beveiliging 
Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Bewaartermijnen 
De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om de gevraagde diensten aan u te leveren. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

Websites van derden 
Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze dienst zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring 
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

U kunt ons ook een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kunt u een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met uw toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat u de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Indien de gegevens niet kloppen, kunt u ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens 
Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens 
Veel Goeds van de vrijeschool is een initiatief van:

Veel Goeds, educatieve projecten
initiatiefnemer Jany van Oudheusden
Reigerstraat 41
1223PB Hilversum
+31 (0)6 - 375 60 148
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.veelgoeds.org
KvK-nummer: 57983186
Btw-id nummer: NL001641622B30

Hier vind je links die aan het vrijeschool onderwijs gerelateerd zijn.
 

Toneelstukken vrijeschool onder- en bovenbouwwww.bvs-schooladvies.nl/downloads/toneelstukken
Vrijeschoolliederen.nlwww.vrijeschoolliederen.nl
Vrijeschool: pedagogisch-didactische achtergrondenwww.vrijeschoolpedagogie.wordpress.com
Vereniging van vrijescholenwww.vrijescholen.nl
Federatie Steinerscholen in Vlaanderenwww.steinerscholen.be
Begeleidingsdienst voor vrijescholenwww.vrijescholen.com
Volglijn, het leerlingvolgsysteem voor vrijescholenwww.volglijn.nl
Antroposofische Vereniging in Nederlandwww.antroposofie.nl
Antroposofische Vereniging in Belgiëwww.antroposofie.be
Vereniging voor Vrije Opvoedkunstwww.vrijeopvoedkunst.nl
Vrijeschool Pabo Hogeschool Leidenwww.hsleiden.nl/vrijeschool-pabo
Landelijk platform voor vrijeschool ouders en leerkrachtenwww.vrijonderwijs.nl
Dit platform verbindt wie mee wil blijven bewegenwww.vrijeschoolbeweging.nl
Antrovistawww.antrovista.com
Heemhuys kleinschalige kinderopvangwww.heemhuys.nl
Vrije School Studiecoaching, Ruud Gersonswww.vrijeschoolstudiecoaching.weebly.com


Mis je er eentje? Stuur je suggestie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het contactformulier.

Elke maand een gratis download
 
Iedere maand staat hier ter inspiratie een nieuw document in de schijnwerpers, dat ook voor niet-leden vrij te downloaden is.
Zo kun je alvast even proeven aan de kwaliteit!
 

 

naam

gesprekskaartjes leren leren voor de sovales in klas 1 t/m 6

omschrijving

Verzameling met kaartjes ( 15 stuks voor klas 1 en 2, 35 stuks voor klas 3, 4, 5 en 6) met vragen en stellingen als gespreksonderwerp over het thema 'leren leren'. Zo krijg je beschouwende gesprekjes over de executieve functies maar ook over omgaan met (meer)begaafdheid en (hoog)sensitiviteit. Geschikt als (twee-)wekelijks gesprekskaartje voor sovales of plusklas. Goed voor de zelfreflectie, het open gesprek en de wederzijdse herkenning: hé, ik ben dus niet de enige die dat zo ervaart!

klas klas 3
categorie vakles/activiteit
1e onderverdeling sociale vaardigheden
download link

 

Draag je Veel Goeds een warm hart toe en wil je een donatie doen? Dat kan!

Of maak een bedrag naar keuze over op rekeningnummer NL46 TRIO 01976 30405 t.n.v. Veel Goeds te Hilversum (BIC: TRIONL2U) onder vermelding van ‘donatie’.

Donaties zijn niet btw-plichtig en je krijgt dan ook geen factuur. Wil je toch graag een factuur ontvangen, geef dit dan door via het contactformulier, ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer +31 (0)6 - 375 60 148.

 

Dank aan alle donateurs

Veel Goeds is een kleine non-profit organisatie zonder winstoogmerk. Wij zijn niet gericht op meer winst dan nodig om het project ook op de lange termijn draaiende te kunnen houden en te doen groeien in vruchtbare richtingen. We hopen dat dit initiatief velen een waardevolle handreiking biedt en al het goede van het vrijeschoolonderwijs steeds meer kinderen zal bereiken.

Jouw ondersteunende bijdrage is dan ook meer dan welkom!

Onze netto-inkomsten worden gebruikt om niet-commerciële sociaal maatschappelijke doeleinden te ondersteunen, en wel specifiek het vrijeschoolonderwijs in alle Nederlandstalige landen. Net als de bijdragen van onze gemeenschap van betalende leden en de steun van onze sponsors zijn financiële donaties, klein en groot, voor ons van fundamenteel belang. We willen onze donateurs dan ook van harte bedanken!

Of het nou gaat om de technische realisatie, onderhoud en hosting van deze website, het uitbreiden van het lesmateriaal en de redactie werkzaamheden, het verder ontwikkelen, netwerken of de presentatie... dankzij jullie genereuze gebaar is het allemaal mogelijk geworden! We danken je namens alle gebruikers van de website van harte voor je commitment en hopen dat dit platform ook op de zeer lange duur voor leerkrachten en opvoeders een bron van inspiratie zal blijven.

We hopen zeer lang een bron van inspiratie te zijn
 

 

Om de website zo toegankelijk mogelijk te houden, plaatsen we geen advertenties op de homepage van de site.
Hieronder vind je de organisaties die een financiële bijdrage hebben geleverd aan de opbouwfase. We zijn ook de Stichting voor Rudolf Steiner Pedagogie zeer erkentelijk voor hun warme aanmoediging en ondersteuning.

logoiona

Iona Stichting

De Iona Stichting roept op tot verandering.

logotriodosfoundation

Triodos Foundation

Schenkingen en donaties aan duurzame initiatieven

 

Veel Goeds is een kleine non-profit organisatie zonder winstoogmerk. Onze netto-inkomsten worden gebruikt om niet-commerciële sociaal maatschappelijke doeleinden te ondersteunen, en wel specifiek het vrijeschoolonderwijs in alle Nederlandstalige landen. Naast de inkomsten en donaties van onze gemeenschap van betalende leden zijn de wezenlijke financiële bijdragen van fondsen en sponsors voor ons van fundamenteel belang!

We willen deze organisaties dan ook van harte bedanken en in het zonnetje zetten. Of het nou gaat om de technische realisatie, onderhoud en hosting van deze website, het uitbreiden van het lesmateriaal en de redactie werkzaamheden, het netwerken of de presentatie... dankzij jullie genereuze gebaar is het allemaal mogelijk geworden!

Dat al het goede van de vrijeschool steeds meer kinderen mag bereiken 
 

Ondersteuning is zeer welkom!

Wij zijn niet gericht op meer winst dan nodig om het project ook op de lange termijn draaiende te kunnen houden en te doen groeien in vruchtbare richtingen. We hopen dat dit initiatief velen een waardevolle handreiking biedt en al het goede van het vrijeschoolonderwijs steeds meer kinderen zal bereiken.

Incidentele en structurele ondersteuning van organisaties en bedrijven die culturele en sociaal maatschappelijke initiatieven stimuleren en enthousiast zijn over dit project, is dan ook meer dan welkom! Voor informatie over subsidies en sponsoring kun je contact opnemen via het contactformulier, per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch: +31 (0)6 - 375 60 148.

In onze digitale nieuwsbrief vind je onze mooiste aanwinsten, nieuwe zoekvragen en het meest actuele overzicht van ons lesmateriaal. Er verschijnt ongeveer 3 keer per jaar een nieuwsbrief.

 

Ja, ik wil graag de Veel Goeds nieuwsbrief ontvangen!

Ik kan me op elk gewenst moment weer uitschrijven via de link onder de nieuwsbrief.
 
 
 

 

Veel Goeds nieuwsbrief januari 2022

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool, Een goed nieuw jaar gewenst! Ik wens je een jaar toe van balans zoeken en vinden, met veel rust en ruimte om samen met je team te blijven reflecteren over de vraag: wat vragen de kinderen nu van ons? Zit dat in competenties en vaardigheden, in eigenheid en autonomie, in de relatie onderling, met de leerkracht en de school als gemeenschap? Hoe geven we dat vandaag de dag vorm, en hoe hou je zulke prachtige principes overeind bij onderwijs - op - afstand?  Hoe zorgen we er samen voor dat...
Lees meer...


 

Nieuwsbrief mei 2021

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool, Soms zit je er als leerkracht even zó doorheen dat je gezicht dermate boekdelen spreekt, dat je in de lerarenkamer van collega’s begripvolle blikken toegeworpen krijgt, zonder dat je ook maar iets hoeft uit te leggen, ken je dat? Kopjes thee worden jouw kant opgeschoven, vergezeld van schouderklopjes of opmonterende grapjes: “dan toch maar een carrièreswitch maken, naar iets met eh… dozen ofzo?”   Gelukkig duurt zo’n fase meestal niet eeuwig en komt er met de nodige rust ook weer een ingang voor ontroering en inspiratie. Zoals opperste concentratie op...
Lees meer...


 

Nieuwsbrief januari 2021

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool, Allereerst heel veel goeds gewenst voor het nieuwe jaar! Dat we het nieuwe jaar in alle openheid tegemoet mogen treden, in de sfeer van hoe hij het ooit zo mooi beschreef…   De overgave aan wat men goddelijke wijsheid in de gebeurtenissen noemt, de zekerheid dat datgene wat komt, komen moet en dat het op de een of andere wijze zijn goede werking zal hebben; het oproepen van deze stemming in woorden, in gevoelens, in ideeën – dat is de stemming van het overgavegebied. Rudolf Steiner   Ik wens ons...
Lees meer...


 

Nieuwsbrief april 2020

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool, We zijn verhuisd! Onderaan deze nieuwsbrief vind je informatie over de nieuwe website en antwoorden op de meest gestelde vragen van de afgelopen week. Maar eerst even dit… Onderwijs op afstand: hoe kan Veel Goeds helpen? Zoals het er nu uitziet blijven de scholen in Nederland tot na de meivakantie dicht. Ook in België blijven de scholen vermoedelijk na de paasvakantie nog dicht... We zijn dus nog wel een tijdje zoet met het lesgeven op afstand aan de kinderen. Hoe kan Veel Goeds je daarbij helpen? - Je kunt natuurlijk...
Lees meer...


 

Nieuwsbrief maart 2020

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool, Hier een extra nieuwsbrief met 2 onderwerpen: onze verhuizing - we gaan op 31 maart offline - en het sluiten van de scholen. Thuisonderwijs en Veel Goeds Vanwege het coronavirus zijn de scholen in Nederland en België gesloten; alleen de kinderen van ouders met zgn. vitale beroepen worden nog op school opgevangen. De leerkrachten zijn druk met het regelen van schoolwerk voor de thuisblijvers, dit wordt meestal in papieren vorm en soms via e-mail aangeleverd. Toen het sluiten van de scholen in zicht kwam, was mijn eerste impuls om Veel...
Lees meer...


 

Nieuwsbrief februari 2020

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool,   Een frisse start met een nieuwe website! Het is bijna zover: Veel Goeds wordt vernieuwd, we gaan verhuizen! De nieuwe webdesigners zijn druk bezig met bouwen en ik verhuis document na document naar het nieuwe platform. We mikken op 1 april als verhuisdatum en nee, dat is geen grap. Zoals het er nu naar uitziet gaat de huidige site op 31 maart offline en op 1 april de nieuwe website online. Ondanks mijn grote vertrouwen in de nieuwe webmasters, raad ik je wel aan om in de komende maanden...
Lees meer...


 

Nieuwsbrief september 2019

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool, Verbinden, verbinden, verbinden… Ben je ook zo geïnspireerd door de 100-jaarsvieringen her en der, groot en klein? Op het You Tube filmpje van de happening in Berlijn – love the world – sprak de Duitse Bund der freien Waldorfschulen over hun kernpunten van het vrijeschoolonderwijs van de toekomst. Ik werd vooral geraakt door het tweede punt: vrijheid van onderwijs. Naar blijkt kiest 90% van de vrijeschoolouders voor een leerplan dat slechts een raamwerk biedt. Wat een geweldig vertrouwen spreekt hieruit! Leerkrachten werken niet als slaafse uitvoerders van een vaststaand curriculum, ...
Lees meer...


 

Nieuwsbrief maart 2019

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool,   100 jaar Waldorf… en al bijna 6 jaar Veel Goeds! Dit jaar bestaat de vrijeschool 100 jaar! Reden genoeg voor een feestje op alle scholen. En ook in het klein valt er iets te vieren: komende zomer bestaat Veel Goeds van de vrijeschool al weer 6 jaar! Zeven jaar geleden zat ik midden in een burn-out en kreeg ik in een slapeloze nacht een wild idee: een uitwisselingsplatform voor vrijeschoolleerkrachten bouwen, met snel toepasbaar lesmateriaal voor de verschillende klassen! Wat was het een avontuur om het daadwerkelijk geboren te...
Lees meer...

Geef ons hier jouw feedback; zowel tips als tops zijn welkom! Help ons nog beter af te stemmen op de behoeften vanaf de werkvloer. Hieronder vind je onze vragen aan jou. Hartelijk dank voor de moeite! 

[No form id or name provided!]

 

Ben je op zoek naar specifiek lesmateriaal, een leestekst over een bepaald onderwerp, een ochtendspel met een bepaald thema, een gedicht dat je ooit had maar onderweg bent verloren... En kan je dit op deze website nog niet vinden? Stel dat soort vragen hier op het prikbord.

Zo kunnen de vele bezoekers van deze website én de lezers van onze Nieuwsbrief met je mee zoeken, en wie weet is er iemand die je kan helpen door het gevraagde op de website te plaatsen. Zo hebben er meteen veel meer mensen en kinderen plezier van!

Plaats je advertentie ruim op tijd, dan is de kans zeer groot dat je ook echt krijgt wat je zoekt; tot nu toe is dat voor 90% gelukt!

Zelf een 'gezocht' advertentie plaatsen? Log dan eerst in.

prikbordprikker

getuigschriftspreuken klas 4 dierkunde

Ik ben op zoek naar dierkunde spreuken van maximaal 12 regels voor de getuigschriften van klas 4.

10 mei 2022

prikbordprikker

periode geld klas 3

Voor de 3e klas ben ik op zoek naar ideeën voor het vormgeven van een rekenperiode over geld. Een kennismaking met het geldrekenen, oefeningen en activiteiten met geld... Inspiratie is welkom!

28 september 2021

prikbordprikker

tekeningetjes voor signaalkaartjes

Gezocht: mooie tekeningetjes of plaatjes van voorwerpen, dieren, handelingen enz. Om er signaalkaartjes voor klas 1 van te maken met aan de ene kant een woord en aan de andere kant een tekening of plaatje van dit woord. En flitskaartjes voor de lessen vreemde talen in de hogere klassen. Wie heeft ze digitaal of op papier? Met alleen al mooie plaatjes komen we een heel eind; dan schrijven wij de woorden er bij!

01 januari 2020

prikbordprikker

bewegingsonderwijs

BEWEGEN! Hoe delen we dat?
Vrijeschoolonderwijs is natuurlijk bewegingsonderwijs bij uitstek! Vraag: Hoe geven we via dit digitale platform leuke vondsten qua bewegingsonderwijs aan elkaar door? Wie heeft er nog leuke filmpjes die geplaatst mogen worden? Of bijvoorbeeld een overzicht van bewegende oriëntatie oefeningen voor in de aardrijkskunde periode?

01 januari 2020

prikbordprikker

sloffen en poppen in klas 6

Op verzoek: gezocht nog meer patronen en ideeën voor de lessen HANDWERKEN in de onderbouw. We zoeken nog naar werkbeschrijvingen voor SLOFFEN en POPPEN in klas 6. Verder is onze verzameling bijna compleet! Leuk om te delen en aan te vullen, met zowel traditionele schatten als moderne invullingen!

01 januari 2020

prikbordprikker

allerlei klein lesmateriaal

Er kan nog heel veel lesmateriaal voor de onderbouwklassen op de site terecht. De draagkracht is groot, dus maak er gebruik van! Wat doe jij momenteel in je periode? Deel je een voorbereiding of een werkblad ter inspiratie?

01 januari 2020

prikbordprikker

euritmie

Bij enkele euritmisten begint het al te kriebelen. Wie durft? En deelt zijn/haar teksten, vormen, oefeningen, gebaren voor in de EURITMIE lessen. Hier op Veel Goeds blijkt steeds weer: als er 1 schaap over de dam is, volgen er meer. Leuk als ook de euritmisten het platform gaan veroveren!

01 januari 2020

prikbordprikker

flimpjes

Graag zouden we nog veel meer FILMPJES plaatsen, die kort & bondig en heel inspirerend zijn! Geef je ons jouw favoriete YouTube filmpjes door, zodat wij ze door kunnen geven aan je collega’s?

01 januari 2020

prikbordprikker

scans of foto's van periodeschriften

Wie heeft er nog van die prachtige voorbeelden van PERIODE SCHRIFTEN en scant ze voor ons allen in?

01 januari 2020

prikbordprikker

kinderopvang en peutergroepen

Lesmateriaal voor de KINDEROPVANG en PEUTERGROEPEN: spelletjes, versjes, liedjes, kringspelen, voor lente en zomer. Maar ook voor de rest van het jaar is alle materiaal zeer welkom! Wie helpt er mee om ook voor de kinderopvang en peutergroepen een stevige basis te bouwen?

01 januari 2020

prikbordprikker

periode voorbereidingen klas 3 t/m 6

Kijk eens wat jij al digitaal hebt verzameld en of daar misschien iets bij zit om door te geven. Deze periodes hebben mijns inziens nog onvoldoende basis op Veel Goeds:
- klas 3 rekenperiodes, granen/boerderij, ambachten
- klas 4 aardrijkskunde
- klas 5 economische aardrijkskunde, Rijn periode
- klas 6 alle taalperiodes, natuurkunde periode.
Je kunt kleine onderdeeltjes bijdragen of een hele complete periodevoorbereiding delen: de leerplanaanwijzingen en inhoudelijke informatie, kerndoelen, periode opbouw, dagritme, verhalen, creatieve verwerkingsopdrachten, schrijf- en leesteksten, plaatjes, bordtekeningen, gescande werkbladen, liedjes, spelletjes, bewegingsopdrachten, differentiatie. Een algemeen stukje tekst over deze periode voor in het getuigschrift. Alle beetjes helpen!

01 januari 2020

prikbordprikker

uitgewerkte ideeën voor de handwerkles

Hallo, mijn naam is Maureen van Steenbergen, ik ben handwerkleerkracht en heb voor klas 1 t/m 4 allerlei les ideeën gedigitaliseerd en op Veel Goeds geplaatst. Dat was best even een klusje met tekst en foto's, maar de redactie van Veel Goeds keek mee en ik ben heel blij met het resultaat. Fijn om te zien dat ze veel gedownload worden!
Nu zou ik zelf graag wat inspiratie opdoen om mijn aanbod aan de kinderen te verruimen.. Ik ben op zoek naar nieuwe brei ideeën voor klas 1, haak ideeën voor klas 2, handwerk ideeën voor klas 3, vooral borduur ideeën voor klas 4. Wie helpt mij en daarmee vele collega's aan vakinhoudelijke inspiratie! Graag werkbeschrijving met foto! Alvast dank! Hartelijke groet, Maureen van Steenbergen.

01 januari 2020

 

Filters

klas
categorie
1e onderverdeling
2e onderverdeling
zoeken op trefwoord

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 3

peuters jaarfeesten Sint Jan liedjes

Verzameling van liedjes en kringspelen die gedaan kunnen worden in de tijd rond Sint-Jan.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 2

peuters jaarfeestenliedjes sinterklaas, advent en kerst

Verzameling van heel veel liedjes voor advent, Sint Nicolaas en kerst!

: Overig
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 21

kleuters 4 ochtendspreuken

Vier ochtendspreuken.

: Vakles/activiteit
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 39

kleuters vormtekeningen oudste kleuters

Voorbeelden voor vormtekenopdrachten voor de oudste kleuters. 

: Periode
: 01-06-2019
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 18

klas 1 periode heemkunde een lapbook maken

Maak ook eens … een lapbook! Een lapbook is een eenvoudig kartonnen mapje of grote uitklapbare poster met een verzameling van mini-boekjes, klepjes en ander gevouwen materiaal waarin ruimte is voor tekeningen, lijstjes, verhalen, gedichten, chronologische info, diagrammen, … Een lapbook is een fantastische manier om te werken aan inhoud, maar ook aan vaardigheden zoals onderzoeken, plannen, structureren, presenteren, evalueren,... Terwijl bedacht wordt op welke manier informatie vorm kan krijgen in een lapbook, wordt de leerstof gestructureerd en verwerkt. Bijv. als je een lapbook maakt over het jaar en zijn jaargetijden, kun je op zoek gaan naar een vouwsel dat zich leent voor 4 items. In een lapbook wordt gewerkt met kleuren, met beelden en met woorden. Zo worden de beide hersenhelften aangesproken wat het leren alleen maar bevordert. En niet te vergeten... lapbooks maken is gewoon ook leuk! En wat leuk is, onthoud je beter. Laat de kinderen hun lapbook in kleine groepjes presenteren en vertellen wat er allemaal te zien is. Zie ook: flapvormen voor lapbook bij vakles - knutselen!

Dit document is geschikt voor (redelijk) zelfstandig werk en onderwijs - op - afstand.

: Overig
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 1

klas 1 jaarfeesten carnavalsviering De Knikkerpot Trofee

Idee voor schoolbreed feest voor kleuters en onderbouw met dweilorkest en polonaise, optredens, circusvoorstelling, restaurant, knutselen en liedjes.

: Overig
: 16-06-2019
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 0

klas 6 Engels extra werk funny plural

Gedicht over grappige meervoudsvormen voor de hoogvliegers. Kan je de juiste meervoudsvormen vinden? Kan je dit gedicht vertalen? En kan je ook zo’n soort gedicht schrijven over de gekkigheden in de Nederlandse taal?

Dit document is geschikt voor (redelijk) zelfstandig werk en onderwijs - op -afstand.

: Periode
: 30-07-2019
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 7

klas 4 toneelstuk Teugjes Poëzie (over Kwasirs bloed)

Toneelstuk 'Teugjes Poëzie' voor klas 4 gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit het boek Noorse Mythen van Kevin Crossley. Een moderne, ingetogen en fijnzinnige versie van het verhaal over Kwasirs bloed. Geschikt voor 25-30 spelers. Inclusief 3 liedjes. Duur: ongeveer 45 minuten.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 17

klas 1 rekenen flitskaartjes plus en min onder 100

Flitskaartjes met optellen en aftrekken tot en met 100. Leuke uitdaging voor de goede rekenaars! Om te printen, kleuren, knippen, evt. vouwen, lamineren voor opmaat, periode en vakles. Leg ze op een stapeltje met de som naar boven. Som goed? Leg het kaartje weg. Som fout? Onderop je stapel.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 44

klas 1 rekenpuzzels

Rekenpuzzels met de oplossingen op de achterkant: ideaal als zelfstandig werk voor goede rekenaars(/lezers), in tweetallen. Of voor groepswerk in de vakles of periode rekenen.

Dit document is geschikt voor (redelijk) zelfstandig werk en onderwijs - op - afstand.

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 20

klas 1 rekenen getallenlijn

Getallenlijnen van 0-10 en 0-20 met rode cijfers op de 5 en 10 tallen, om sommetjes te tekenen en rekenen. Let op: printen in kleur!

: Periode
aantal keer gedownload in dit schooljaar: 6

klas 1 toneelstuk Het boompje

Over een dennenboompje dat steeds anders wil zijn, en eindigt als prachtige kerstboom.

Hier gaat het
om: heel veel
goeds met
elkaar delen
Je bent nu op de belangrijkste pagina van deze website! Het gaat ons om het met elkaar uitwisselen van lesmateriaal, en we hopen dat er nog héél véél goeds op deze website bij zal komen, doordat ook jij je eigen materiaal en ideeën wilt delen. Laat het niet in je kast liggen verstoffen! Zodat collega's en kinderen van jouw werk kunnen genieten en onze Veel Goeds verzameling kan blijven groeien, nog boeiender en veelzijdiger wordt en steeds meer keuze biedt. Iedereen kan onbeperkt lesmateriaal uploaden om te delen, ook niet-leden. Als jouw werk geplaatst is, kun je zien hoe vaak het al gedownload werd!
 

Document delen

[No form id or name provided!]

In een
handomdraai
lesmateriaal
vinden en
delen

De website van Veel Goeds is zo eenvoudig mogelijk van opzet. Toch is uploaden en downloaden misschien nog niet voor iedereen gesneden koek. Het kan fijn zijn om samen een keertje te oefenen om snel geschikt materiaal te zoeken, dat meteen voor jouw klas te bewerken en je eigen goede vondsten in een handomdraai met al je collega’s in Nederland en België te delen.

Wil je samen met jouw team de technieken goed onder de knie krijgen en al je vragen persoonlijk kunnen stellen, nodig ons dan uit voor een workshop op school. We bespreken en oefenen alle handelingen en gaan daarna met jullie aan de slag om lesmateriaal te delen, een gezocht advertentie te plaatsen en natuurlijk nieuw lesmateriaal te zoeken, te downloaden en geschikt te maken voor jouw lessen in jouw klas. Zodat je er meteen iets aan hebt! Alle deelnemers ontvangen een manual met heldere tekst & uitleg.

Kosten en opzet

De workshop duurt een kleine 2 uur. Voor de workshop hebben we een beamer en projectiescherm nodig, en voor de cursisten per tweetal een computer, laptop of tablet met internetverbinding, eventueel in verschillende lokalen. We vragen de cursisten vooraf lid te worden en een USB stick mee te nemen, met daarop wat mooi lesmateriaal dat je geschikt wilt gaan maken om te delen, en genoeg lege ruimte voor iets nieuws. Prijs in overleg, afhankelijk van groepsgrootte en reisafstand.

Aanmelden voor de workshop

[Form Workshop not found!]

Of bel naar Veel Goeds: +31 (0)6 - 375 60 148

De Algemene Voorwaarden van Veel Goeds, educatieve projecten 
De Algemene Voorwaarden van ‘Veel Goeds, educatieve projecten’ bestaan uit twee delen.
Deel 1 betreft het lidmaatschap van de website www.veelgoeds.org.
Deel 2 betreft diensten geleverd door Veel Goeds, zoals de workshop.

Deel 1 betreft het lidmaatschap van de website www.veelgoeds.org.
Artikel 1 ‐ Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn
herroepingsrecht;
2. Consument: de natuurlijke of rechtspersoon die een overeenkomst op afstand
aangaat met de ondernemer;
3. Dag: kalenderdag;
4. Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van
diensten, waarvan de leverings‐ en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;
5. Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat
stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier
die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen
informatie mogelijk maakt.
6. Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd
af te zien van de overeenkomst op afstand;
7. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die diensten op afstand aan
consumenten aanbiedt;
8. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door
de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van diensten, tot
en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van
één of meer technieken voor communicatie op afstand;
9. Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor
het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer
gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.
Artikel 2 ‐ Identiteit van de ondernemer
J. van Oudheusden, handelend onder ‘Veel Goeds, educatieve projecten’
eenmanszaak, KvK‐nummer: 57983186
Btw‐identificatienummer: NL001641622B30
Reigerstraat 41
1223PB Hilversum
E‐mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Artikel 3 ‐ Toepasselijkheid
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de
ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen
ondernemer en consument.
2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze
algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Deze zijn op de
website te lezen, op te slaan, te downloaden en uit te printen.
3. Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of
dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede lid van
overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige
algemene voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor
hem het meest gunstig is.
Artikel 4 ‐ Het aanbod
1. Dat een aanbod een beperkte geldigheidsduur van maximaal 1 maand heeft of
onder voorwaarden geschiedt, wordt nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de
aangeboden diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede
beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Kennelijke
vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.
3. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de
rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn
verbonden. Dit betreft in het bijzonder:
o de prijs inclusief belastingen;
o de wijze waarop de overeenkomst op afstand tot stand zal komen en welke
handelingen daarvoor nodig zijn;
o het niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht;
o de wijze van betaling, aflevering en uitvoering van de overeenkomst op
afstand;
o de termijn voor aanvaarding van het aanbod, dan wel de termijn waarbinnen
de ondernemer de prijs garandeert;
o of de overeenkomst op afstand na de totstandkoming wordt gearchiveerd, en
zo ja op welke wijze deze voor de consument te raadplegen is;
o de manier waarop de consument, voor het sluiten van de overeenkomst op
afstand, de door hem in het kader van de overeenkomst op afstand verstrekte
gegevens kan controleren en indien gewenst herstellen;
o de minimale duur van de overeenkomst op afstand in geval van een
duurtransactie.
Artikel 5 ‐ De overeenkomst op afstand
1. De overeenkomst op afstand komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4,
tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en
het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
2. Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard,
bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de
aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet
door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst op afstand
ontbinden.
3. Indien de overeenkomst op afstand elektronisch tot stand komt, treft de
ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging
van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige
webomgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer
daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
4. De ondernemer kan zich ‐ binnen wettelijke kaders ‐ op de hoogte stellen of de
consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die
feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de
overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek
goede gronden heeft om de overeenkomst op afstand niet aan te gaan, is hij
gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de
uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
5. De ondernemer zal bij het product of dienst aan de consument de volgende
informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de consument op een
toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager,
meesturen:
a. het adres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met
klachten terecht kan;
b. een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht;
c. de in artikel 4 lid 3 van deze voorwaarden opgenomen gegevens, tenzij de
ondernemer deze gegevens al aan de consument heeft verstrekt vóór de
uitvoering van de overeenkomst;
d. de vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien de overeenkomst op
afstand een duur heeft van meer dan één jaar of van onbepaalde duur is.
6. In geval van een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid slechts van
toepassing op de eerste levering.
Artikel 6 ‐ Uitsluiting herroepingsrecht
1. De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor zover
voorzien in lid 2 en 3. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien
de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de
overeenkomst op afstand, heeft vermeld.
2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is mogelijk voor producten:
a. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
3. Uitsluiting van het herroepingsrecht is mogelijk voor diensten:
a. waarvan de levering met instemming van de consument is begonnen voordat
de bedenktijd is verstreken;
Artikel 7 ‐ De prijs
1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van
de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens
prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw‐tarieven.
2. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst
op afstand zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke
regelingen of bepalingen.
3. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst
op afstand zijn alleen toegestaan indien de ondernemer dit bedongen heeft en:
a. deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of
b. de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op afstand op te zeggen
met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.
4. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.
Artikel 8 ‐ Conformiteit en Garantie
1. De ondernemer staat er voor in dat de diensten voldoen aan de overeenkomst op
afstand, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van
deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming
van de overeenkomst op afstand bestaande wettelijke bepalingen en/of
overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens
voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
2. Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af
aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de
overeenkomst op afstand tegenover de ondernemer kan doen gelden.
3. De website www.veelgoeds.org is door de ondernemer met de grootst mogelijke
zorg vervaardigd en samengesteld. De verstrekte informatie is puur informatief
en kan op ieder moment zonder vooraankondiging worden aangepast of
geactualiseerd. De consument kan hier geen rechten aan ontlenen. De
ondernemer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de content van deze
website. De consument draagt zelf verantwoording voor de keuze en het gebruik
van de aangeboden informatie. De informatie is bedoeld om door de consument
als lesmateriaal te worden gebruikt in binnen het leerplan vallende
onderwijssituaties. Het is de consument niet toegestaan de ontvangen informatie
voor commerciële doeleinden bij of middels derden te gebruiken.
Artikel 9 ‐ Levering en uitvoering
1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in
ontvangst nemen en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan het bedrijf kenbaar
heeft gemaakt.
3. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van deze algemene
voorwaarden is vermeld, zal het bedrijf geaccepteerde bestellingen met bekwame
spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren tenzij een langere
leveringstermijn is afgesproken. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of
indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd,
ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen nadat hij de bestelling geplaatst
heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst op
afstand zonder kosten te ontbinden.
4. In geval van ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het bedrag dat
de consument betaald heeft zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen
na ontbinding, terugbetalen.
5. Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de
ondernemer zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen.
Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld
dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het
herroepingsrecht niet worden uitgesloten.
6. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de
ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf
aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij
uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
Artikel 10 ‐ Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging
Opzegging
1. Een opzegtermijn is niet nodig omdat de overeenkomst op afstand die voor de
tijd van één jaar is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van
diensten, na de afloop van dat jaar automatisch wordt beëindigd. Tussentijds
opzeggen is niet mogelijk.
Verlenging
2. Een duurtransactie mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor
een bepaalde duur. De overeenkomst op afstand kan met een periode van één jaar
verlengd worden wanneer de consument opnieuw tot betaling over gaat. Hij
wordt door de ondernemer over de mogelijkheden geïnformeerd voordat de
overeenkomst op afstand ten einde loopt.
Duur
3. Elke overeenkomst op afstand heeft de duur van één jaar.
Artikel 11 ‐ Betaling
1. Voor zover niet anders is overeengekomen, dienen de door de consument
verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het verzenden
van de factuur. In geval van een overeenkomst op afstand tot het verlenen van
een dienst, vangt deze termijn aan nadat de consument de bevestiging van de
overeenkomst op afstand heeft ontvangen.
2. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de consument geen enkel recht doen
gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en),
alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.
3. De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde
betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden.
4. In geval van wanbetaling van de consument heeft de ondernemer behoudens
wettelijke beperkingen, het recht om de vooraf aan de consument kenbaar
gemaakte redelijke kosten in rekening te brengen.
5. De consument ontvangt de toegangscodes tot de website pas nadat de
factuurbetaling verricht is.
Artikel 12 ‐ Klachtenregeling
1. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst op afstand moeten binnen 14
dagen, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer,
nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.
2. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 30 dagen
gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een
voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen
de termijn van 30 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een
indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
3. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een
geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.
Artikel 15 ‐ Geschillen
1. Op overeenkomsten op afstand tussen de ondernemer en de consument waarop
deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht
van toepassing.
Artikel 16 – Aansprakelijkheid
1. Ondernemer zal zich inspannen de door hem te leveren diensten naar beste
inzicht en vermogen uit te voeren, overeenkomstig de eisen van goed
vakmanschap. Op Ondernemer rust een inspanningsverplichting.
2. Ondernemer is slechts aansprakelijk voor schade geleden door Consument die
het rechtstreeks en uitsluitend gevolg is van een aan Ondernemer toe te
rekenen tekortkoming in de uitvoering van de opdracht, voor zover deze het
gevolg is van het niet in acht nemen door Ondernemer van de zorgvuldigheid,
deskundigheid en het vakmanschap waarop in het kader van de betrokken
opdracht mag worden vertrouwd. Daarbij moeten de volgende beperkingen in
acht worden genomen:
2a. Niet voor vergoeding in aanmerking komt bedrijfsschade, derving van
inkomsten en dergelijke, door welke oorzaak ook ontstaan.
2b. Voor schade veroorzaakt door opzet of grove schuld van derden is
Ondernemer nimmer aansprakelijk.
2c. De door Ondernemer te vergoeden schade zal gematigd worden, indien het
door Consument te betalen honorarium in het kader van de opdracht gering is
in verhouding tot de omvang van de door Consument geleden schade.
2d. De aansprakelijkheid van Ondernemer voor de schade veroorzaakt door de
tekortkomingen is te allen tijde beperkt tot ten hoogste het bedrag van het
honorarium zoals Ondernemer voor haar werkzaamheden in het kader van
die opdracht heeft ontvangen. Bij opdrachten die een langere looptijd dan een
half jaar hebben, geldt een verdere beperking van de hier bedoelde
aansprakelijkheid tot maximaal het declaratiebedrag van Ondernemer over de
laatste drie maanden.
3. Consument kan geen rechten ontlenen aan adviezen van Ondernemer welke
geen betrekking hebben op de verstrekte opdracht.
4. De in dit artikel genoemde beperking van aansprakelijkheid geldt tevens te
aanzien van door Ondernemer ingeschakelde derden of ondergeschikten.
Artikel 17 – Intellectueel eigendom
1. De door consument aangereikte documenten, informatie of gegevens
mogen niet in strijd zijn met de intellectuele eigendomsrechten van
derden. De consument is aansprakelijk voor schending van de hiervoor
genoemde eigendomsrechten en vrijwaart de Ondernemer voor
aanspraken van derden op grond van schending van het intellectueel
eigendomsrecht.
2. De Consument dient zich te houden aan de algemene en specifieke regels
(zoals vermeld op de website van ondernemer), welke betrekking hebben
op het gebruik van teksten, bronvermeldingen en dergelijke.
3. Het is ondernemer toegestaan om door consument aangereikte
documenten af te wijzen of te wijzigen indien de regels genoemd in lid 1
en 2 van dit artikel geschonden worden.
Artikel 18 ‐ Aanvullende of afwijkende bepalingen
Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen
mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden
vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een
toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.
Deel 2 betreft diensten geleverd door Veel Goeds, zoals de workshop.
1 Algemeen

1.1 Onder deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan:
Opdrachtnemer: de eenmanszaak Veel Goeds, educatieve projecten,
gevestigd te Utrecht, ingeschreven onder KvK nummer 57983186, gedreven
door mw. J. van Oudheusden, die deze voorwaarden hanteert en die lid is van
FNV Zelfstandigen/AOB.
Opdrachtgever: de contractuele wederpartij van de opdrachtnemer.
1.2 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van
Opdrachtnemer, op alle overeenkomsten die Opdrachtnemer sluit en op alle
overeenkomsten die hiervan het gevolg kunnen zijn.
1.3 Deze voorwaarden zijn eveneens van toepassing op overeenkomsten met
opdrachtnemer, voor de uitvoering waarvan door opdrachtnemer derden
dienen te worden betrokken.
1.4 Opdrachtnemer wijst de toepasselijkheid van eventuele algemene
voorwaarden van Opdrachtgever uitdrukkelijk van de hand.
2 Aanbieding en totstandkoming overeenkomst
2.1 Alle in de offerte genoemde aanbiedingen van Opdrachtnemer zijn
vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders overeen gekomen.
2.2 Een offerte wordt tot overeenkomst doordat Opdrachtgever de offerte van
Opdrachtnemer schriftelijk dan wel per e‐mail bevestigt.
2.3 Als Opdrachtgever aan Opdrachtnemer gegevens verstrekt, mag
Opdrachtnemer uitgaan van de juistheid hiervan en zal hij zijn aanbieding
hierop baseren. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade als gevolg
van door Opdrachtgever verstrekte onjuiste informatie.
3 Prijs
3.1 Opdrachtnemer is gerechtigd de overeengekomen prijs tussentijds te
verhogen, indien en voor zover zich onvoorziene kostprijsverhogende
omstandigheden (zoals BTW/belastingen) voordoen na het afsluiten der
overeenkomst, dan wel na het verzenden van de offerte. In dit geval zal
Opdrachtgever hiervan altijd schriftelijk dan wel per e‐mail op de hoogte
worden gesteld.
3.2 In de in de offerte genoemde prijsopgave zijn tevens begrepen reis‐ en
eventuele verblijfkosten, alsmede overige kosten (fotokopieën, assessments,
voorbereidingstijd, BTW) en voorschotten.
4 Vertrouwelijkheid
4.1 Behoudens wettelijk voorschrift is Opdrachtnemer verplicht tot
geheimhouding van alle informatie en gegevens van Opdrachtgever jegens
derden. Zij zal in het kader van de opdracht alle voorzorgsmaatregelen nemen
ter bescherming van de belangen van de Opdrachtgever. Evenzo zal de
Opdrachtgever, zonder instemming van Opdrachtnemer, aan derden geen
mededelingen doen over de aanpak, werkwijze en rapportages van
Opdrachtnemer.
5 Intellectuele eigendom
5.1 Opdrachtnemer behoudt te allen tijde alle rechten op door hem gemaakte
presentaties, documenten, hand‐outs, afbeeldingen en/of de hierop betrekking
hebbende informatie en ‘know‐how’.
5.2 De in het vorige lid genoemde zaken mogen zonder schriftelijke toestemming
van Opdrachtnemer noch geheel noch gedeeltelijk worden gekopieerd, noch
aan derden worden getoond, ter hand gesteld of op andere wijze worden
bekend gemaakt, noch door Opdrachtgever worden gebruikt of ter
beschikking worden gesteld anders dan voor het doel, waarvoor ze door
Opdrachtnemer verstrekt zijn.
5.3 Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer voor inbreuken op intellectuele
eigendomsrechten van derden.
6 Betalingsvoorwaarden
6.1 Tenzij anders is overeengekomen geldt de volgende betalingsregeling:
betaling binnen 14 dagen na (deel)factuurdatum.
6.2 Ongeacht de overeengekomen betalingscondities is Opdrachtgever verplicht
op verzoek van Opdrachtnemer een naar diens oordeel voldoende zekerheid
voor betaling te verstrekken. Indien Opdrachtgever hier niet binnen de
gestelde termijn aan voldoet raakt hij in verzuim. Opdrachtnemer heeft dan
het recht de overeenkomst te ontbinden en zijn schade op Opdrachtgever te
verhalen.
6.3 Het recht van Opdrachtgever om zijn vorderingen op Opdrachtnemer te
verrekenen is uitdrukkelijk uitgesloten, tenzij Opdrachtnemer in staat van
faillissement geraakt. De volledige vordering tot betaling is onmiddellijk
opeisbaar indien:
a. een betalingstermijn is overschreden;
b. de Opdrachtgever failliet is, of in surseance is;
c. de Opdrachtgever als vennootschap wordt ontbonden of geliquideerd;
d. de Opdrachtgever als natuurlijke persoon onder curatele wordt gesteld of
overlijdt.
6.4 Opdrachtgever is rente verschuldigd vanaf 14 dagen nadat de factuur is
ontvangen. Indien de factuur al is gestuurd voordat de opdrachtnemer de
dienst heeft geleverd, dan geldt een termijn van 14dagen na de ontvangst van
de dienst. Als de betaling niet binnen de overeengekomen termijn van 14
dagen heeft plaatsgevonden treedt de wettelijke rente in werking zonder dat
een aanmaning/ingebrekestelling vereist is.
6.5 Rente bij zakelijke transacties:
De verschuldigde rente bij zakelijke transacties is gelijk aan de
overeenkomstig het Burgerlijk Wetboek vastgestelde hoogte van de wettelijke
handelsrente (artikel 6:119a en 120 lid 2 BW).
6.6 Rente bij transacties met consumenten:
De verschuldigde rente bij transacties met consumenten is gelijk aan de
overeenkomstig het Burgerlijk Wetboek vastgestelde hoogte van de wettelijke
rente (artikel 6:119 en 120 lid 1 BW).
6.7 Buitengerechtelijke kosten bij zakelijke transacties:
Wanneer betaling niet binnen de overeengekomen termijn van 14 dagen heeft
plaatsgevonden is Opdrachtgever zonder ingebrekestelling in verzuim en is
Opdrachtgever aan Opdrachtnemer de buitengerechtelijke incassokosten
verschuldigd ter hoogte van 15% van de hoofdsom vermeerderd met rente op
grond van artikel 6.5, met een minimum van € 50,‐. Als de werkelijk gemaakte
buitengerechtelijke kosten de bovenstaande berekening overtreffen, zijn de
werkelijk gemaakte kosten door Opdrachtgever verschuldigd.
6.8 Buitengerechtelijke kosten bij transacties met consumenten:
Wanneer betaling door een consument niet binnen de overeengekomen
termijn heeft plaatsgevonden, is de consument / opdrachtgever aan
opdrachtnemer de buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd
overeenkomstig de op 1 juli 2012 in werking getreden wetgeving in verband
met de normering van de vergoeding voor kosten ter verkrijging van
voldoening buiten rechte. De vergoeding wordt door de consument eerst
verschuldigd nadat hij na het intreden van het verzuim (artikel 6:81 BW),
onder vermelding van de gevolgen van het uitblijven van betaling ‐waaronder
vermelding van de hoogte van de vergoeding die in overeenstemming met het
Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd
wordt‐ vruchteloos is aangemaand tot betaling binnen een termijn van
veertien dagen, aanvangende de dag na aanmaning.
6.9 Indien Opdrachtnemer in een gerechtelijke procedure in het gelijk wordt
gesteld, komen alle proceskosten die hij in verband met deze procedure heeft
moeten maken voor rekening van Opdrachtgever.
7 Onuitvoerbaarheid van de opdracht
7.1 Indien één van de partijen wordt getroffen door een situatie van overmacht zal
deze daarvan onmiddellijk mededeling doen aan de andere partij. Partijen zullen in
overleg tot een redelijke oplossing trachten te komen.
7.2 Opdrachtnemer heeft het recht de overeengekomen werkzaamheden op te
schorten indien hij door omstandigheden, welke buiten zijn invloedsfeer
liggen of waarvan hij bij het sluiten der overeenkomst niet op de hoogte was
of kon zijn, tijdelijk verhinderd is zijn verplichtingen na te komen.
7.3 Stakingen en werkonderbrekingen, weersinvloeden, ziekte bij
Opdrachtnemer, diefstal of op elke wijze verloren gaan van materialen zijn in
ieder geval omstandigheden als in het vorige lid bedoeld.
7.4 Indien de nakoming blijvend onmogelijk wordt kan de overeenkomst worden
ontbonden voor dat deel dat nog niet is nagekomen. Opdrachtgever heeft in
dat geval geen recht op vergoeding van de ten gevolge van de ontbinding
geleden schade.
8 Wijziging van de opdracht
8.1 Mochten er zich in het kader van de opdracht omstandigheden voordoen die
bij de start van de opdracht niet waren voorzien, dan zal in onderling overleg en in goede
harmonie naar een oplossing worden gezocht, zoals bijvoorbeeld aanpassing van de
opdracht.
8.2 Indien de omvang van de aan Opdrachtnemer verstrekte opdracht na het
sluiten van de betreffende overeenkomst om welke reden dan ook wijzigt, is
Opdrachtnemer gerechtigd eventueel meerwerk bij Opdrachtgever in
rekening te brengen.
8.3 Van meerwerk is ook sprake indien de door Opdrachtgever verstrekte
informatie niet overeenstemt met de werkelijkheid.
8.4 Bij wijziging van de opdracht zullen aangepaste en nieuwe condities
toegevoegd worden aan de oorspronkelijke opdracht en daarmee één geheel vormen.
9 Beëindiging van de opdracht
9.1 Indien Opdrachtgever niet, niet behoorlijk of niet tijdig aan enige verplichting,
uit de met Opdrachtnemer gesloten overeenkomst voldoet, alsmede in geval
van faillissement, surseance van betaling of onder curatelenstelling van
Opdrachtgever of stillegging of liquidatie van diens bedrijf, is Opdrachtnemer
gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, dan wel de
(verdere) uitvoering van de overeenkomst op te schorten. Opdrachtnemer is in
die gevallen voorts gerechtigd onmiddellijk voldoening van het haar
toekomende te vorderen.
9.2 Een en ander laat onverlet de overige aan Opdrachtnemer toekomende
rechten, waaronder begrepen het recht op vergoeding van de door de
ontbinding geleden schade.
9.3 Opdrachtnemer is het geval van een ontbinding als in het eerste lid genoemd
nimmer gehouden tot enige vergoeding van schade aan Opdrachtgever.
9.4 Indien de Opdrachtgever ook na ingebrekestelling een behoorlijke nakoming
door Opdrachtnemer verhindert, heeft Opdrachtnemer het recht de
overeenkomst te ontbinden.
9.5 Omstandigheden die een overmacht situatie voor Opdrachtnemer opleveren
zijn in ieder geval: opzettelijke gedragingen en/of grove schuld van personen
van wie Opdrachtnemer bij uitvoering van de verbintenis gebruik maakt;
ongeschiktheid van zaken, waarvan Opdrachtnemer bij uitvoering van de
verbintenis gebruik maakt.
9.6 Ook bij ontbinding met wederzijds goedvinden behoudt Opdrachtnemer zijn
recht op vergoeding van de door deze ontbinding geleden schade.
9.7 In geval van annulering van een opdracht door Opdrachtgever gelden de
volgende restitutieregelingen:
Annulering door de Opdrachtgever kan tot acht weken voor aanvang van
de eerste trainingsdag kosteloos geschieden.
Bij annulering tussen vier en acht weken voor aanvang van de eerste
trainingsdag is de opdrachtgever verplicht 50% van het voor de training
overeengekomen totaaltarief te vergoeden.
Bij annulering tussen nul en vier weken voor aanvang van de eerste
trainingsdag is de opdrachtgever verplicht 90% van het voor de training
overeengekomen totaaltarief te vergoeden.
Ongeacht het aantal weken waarbinnen de opdrachtgever een training
annuleert, worden de reeds verrichte voorbereidingsactiviteiten in
rekening gebracht.
10 Aansprakelijkheid
10.1 Opdrachtnemer zal zich inspannen de door hem te leveren diensten naar beste
inzicht en vermogen uit te voeren, overeenkomstig de eisen van goed
vakmanschap. Uiteraard treden Opdrachtnemer en Opdrachtgever met elkaar
in overleg over de wijze waarop de opdracht wordt uitgevoerd.
De resultaten van toepassing en gebruik van de door Opdrachtnemer
verrichte studies en verstrekte adviezen zijn afhankelijk van velerlei factoren
die buiten zijn invloedssfeer vallen. Ofschoon de opdracht door
Opdrachtnemer naar beste inzicht, vermogen, en overeenkomstig de eisen van
goed vakmanschap wordt uitgevoerd, kan hij dan ook geen garanties geven
met betrekking tot de resultaten van de door hem verrichte studies en
verstrekte adviezen. Op Opdrachtnemer rust derhalve een
inspanningsverplichting.
10.2 Opdrachtnemer is slechts aansprakelijk voor schade geleden door
Opdrachtgever die het rechtstreeks en uitsluitend gevolg is van een aan
Opdrachtnemer toe te rekenen tekortkoming in de uitvoering van de
opdracht, voor zover deze het gevolg is van het niet in acht nemen door
Opdrachtnemer van de zorgvuldigheid, deskundigheid en het vakmanschap
waarop in het kader van de betrokken opdracht mag worden vertrouwd.
Daarbij moeten de volgende beperkingen in acht worden genomen:
10. 2a Niet voor vergoeding in aanmerking komt bedrijfsschade, derving van
inkomsten en dergelijke, door welke oorzaak ook ontstaan.
10. 2b Voor schade veroorzaakt door opzet of grove schuld van derden is
Opdrachtnemer nimmer aansprakelijk.
10. 2c De door Opdrachtnemer te vergoeden schade zal gematigd worden, indien
het door Opdrachtgever te betalen honorarium in het kader van de opdracht
gering is in verhouding tot de omvang van de door Opdrachtgever geleden
schade.
10. 2d De aansprakelijkheid van Opdrachtnemer voor de schade veroorzaakt door de
tekortkomingen is te allen tijde beperkt tot ten hoogste het bedrag van het
honorarium zoals Opdrachtnemer voor haar werkzaamheden in het kader van
die opdracht heeft ontvangen. Bij opdrachten die een langere looptijd dan een
half jaar hebben, geldt een verdere beperking van de hier bedoelde
aansprakelijkheid tot maximaal het declaratiebedrag van Opdrachtnemer over
de laatste drie maanden.
10.3 Opdrachtgever kan geen rechten ontlenen aan adviezen van Opdrachtnemer
welke geen betrekking hebben op de verstrekte opdracht.
10.4 De in dit artikel genoemde beperking van aansprakelijkheid geldt tevens ten
aanzien van door Opdrachtnemer ingeschakelde derden of ondergeschikten.
11 Geschillen en Klachten
11.1 Overeenkomsten tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer worden beheerst
door het Nederlands recht.
11.2 Het indienen van een klacht geeft de Opdrachtgever niet het recht zijn
verplichtingen geheel of gedeeltelijk op te schorten.
11.3 Indien er door of naar aanleiding van de opdracht een geschil rijst tussen
Opdrachtgever en Opdrachtnemer, dan zullen partijen trachten dit geschil in
der minne te schikken.
11.4 Een geschil is aanwezig indien één der partijen zulks schriftelijk aan de
wederpartij kenbaar maakt onder opgave van hetgeen naar het oordeel van
die partij het onderwerp van geschil is.
11.5 Na ontvangst van de klacht zendt Opdrachtnemer binnen 5 werkdagen een
ontvangstbevestiging aan Opdrachtgever waarin wordt vermeld op welke
termijn de klacht wordt behandeld. Deze termijn bedraagt afhankelijk van de
aard en omvang van de klacht maximaal twee maanden.
11.6 Teneinde het geschil in der minne te schikken bestaat de mogelijkheid het
geschil gezamenlijk voor te leggen aan een onafhankelijke deskundige voor
advies of bemiddeling. De kosten hiervoor zullen gedragen worden door de
partij die door deze onafhankelijke deskundige in het ongelijk wordt gesteld.
11.7 Indien het geschil niet wordt opgelost of er geen overeenstemming tussen
partijen kan worden bereikt over het aanwijzen van een onafhankelijke
deskundige, zal het worden voorgelegd aan de bevoegde burgerlijke rechter.
Vastgesteld te Utrecht op 4 juni 2014 en gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te
Utrecht. En in 2018 verhuisd naar de Kamer van Koophandel te Hilversum.

Met het Veel Goeds platform willen wij een wezenlijke bijdrage leveren aan het vrijeschoolonderwijs in alle Nederlandstalige landen. We hopen hiermee vooral voor vrijeschoolleerkrachten in een behoefte te voorzien. Ons doel is tweeërlei: te investeren in de kwaliteit van het onderwijs én in het werkplezier van de leerkracht.

Veel Goeds wil in brede zin investeren in de kwaliteit van het onderwijs door kwalitatief hoogstaand materiaal te delen. De website is ontstaan uit de behoefte een hedendaags platform te creëren om allerlei mooie vondsten met elkaar te delen. Het is toch zonde van de tijd wanneer leerkrachten elk jaar het wiel opnieuw moeten uitvinden, of dat wegens tijdgebrek niet zo goed kunnen doen als ze zouden willen. Terwijl er in vele kasten het prachtigste materiaal gewoonweg ligt te verstoffen. Met de huidige technische mogelijkheden is dat helemaal niet meer nodig; het is dus de hoogste tijd voor verandering! Door leerkrachten met elkaar te verbinden kunnen zij dankzij de grote rijkdom van wederzijdse inspiratie de onderwijskwaliteit verbeteren. In de hele onderwijswereld is vrije toegang tot lesmateriaal een blijvende trend. Zelfgemaakte lessen worden via het web gedeeld, zodat ze in een handomdraai op maat gemaakt kunnen worden en breed toepasbaar zijn. Zelfs gerenommeerde universiteiten doen mee! In verbinding met elkaar de onderwijskwaliteit verbeteren is helemaal in de geest van deze tijd. Dat is natuurlijk een goede zaak. Met open leermateriaal neemt het aantal didactische keuzemogelijkheden toe. De afstemming van de leerstof op de wensen en de kwaliteiten van leerlingen verbetert. Veel Goeds wil graag in deze zin iets wezenlijks bijdragen, al is het tegen een kleine vergoeding en beperkt tot onze eigen leest: de vrijeschool.
Wezenlijke kenmerken van het vrijeschool onderwijs vinden wij:
 1. beleven van het harmoniserende ritme van de natuur en de seizoenen
 2. de leerkracht stemt zich af op de leeftijdsfase en de ontwikkeling van de kinderen
 3. leren en onderwijzen als creatief, scheppend proces
 4. volledig opvoeden naar hoofd, hart én handen
 5. je intens verbinden met de lesstof en de wereld in het periode onderwijs
 6. veilige en liefdevolle sociale omgang als klas en als schoolgemeenschap
 7. worden wie je bent: ruimte voor individuele eigenheid, talenten, uitdagingen en expressie
Meer weten over de achtergronden en uitgangspunten van het vrijeschool onderwijs? Lees dan het digitale boekje over de identiteit van de vrijeschool op de website van de Vereniging van vrijescholen: www.vrijescholen.nl
 

 

Om kwaliteit te waarborgen laat Veel Goeds het delen van lesmateriaal niet geheel vrij, maar biedt hierin redactionele ondersteuning. Geschiktheid, toegankelijkheid, anonimiteit en kindvriendelijkheid zijn bijvoorbeeld criteria. Bij het redigeren gaan we overigens geen inhoudelijke vraagstukken oplossen en streven we er zeker niet naar om één vrijeschoolmethode te ontwikkelen. Dat zou het essentiële proces van in vrijheid afstemmen op de klas immers teniet doen. De keuze en de verantwoordelijkheid voor het gebruik van het materiaal ligt bij de gebruiker zelf. De vrijeschoolleerkracht stemt zijn lessen af op de klas, op de leeftijdsfase, interesses en temperamenten. Hij kan het lesmateriaal van de website volkomen naar eigen inzicht bewerken.

Het Veel Goeds lesmateriaal kan natuurlijk ook buiten de vrijeschool gebruikt worden. Gezond makend onderwijs is wenselijk voor álle kinderen en jongeren. Ook als slechts een piepklein deeltje van het rijke totaalconcept van de vrijeschoolpedagogie vruchtbare aarde kan vinden in het reguliere of andersoortige onderwijs, lijkt ons dat een zeer goede zaak. Mogen alle antroposofische initiatieven naar buiten uitstralen!

 

En Veel Goeds wil de gezondheid en het werkplezier van de individuele vrijeschoolleerkracht bevorderen, die met zijn werk immers grote verantwoordelijkheid draagt. De vrijeschoolleerkracht doet het prachtigste werk dat er bestaat, maar als het glas even half leeg is, lijkt het vaak wel op topsport bedrijven. In het hele onderwijsveld is het met de positie van de leerkracht momenteel droevig gesteld: De salarisgroei staat al jaren stil, de druk van het lerarentekort wordt sterk gevoeld, de administratieve eisen van de inspectie en doorgevoerde verplichte veranderingen lijken schier oneindig, de klassen worden voller, de ouders mondiger en de gedragsproblemen uitdagender. Onder deze omstandigheden kun je wel wat ondersteuning gebruiken!

Als vrijeschoolleerkracht heb je ook nog eens te maken met bijzondere extra taken zoals vertelstof, toneelstukken en jaarfeesten, kerstspel en getuigschrift, periode ontwerp en samenstellen van je lesstof, kinderbespreking en heel veel vergaderen. En ja, eigenlijk zou je nog wel tijd willen vinden voor het schrijven van eigen pedagogische verhalen voor jouw leerlingen. En ruimte om alle leerplanaanwijzingen bij elkaar te scharrelen en deze op een kunstzinnige manier toe te passen in een op maat gesneden vorm voor jouw klas, maar wanneer? Je rugzak zit vol idealen, en vanuit de opleiding heb je zoveel huiswerk meegekregen qua zelfontplooiing (studie, meditatie, kunstzinnige ontwikkeling), dat er voor slapen eigenlijk geen tijd meer is... In de dagelijkse werkelijkheid betekent dit uiteraard: keuzes maken. Het ene vak draag je volledig, het andere meer in de marge.

Maar ook met een half vol glas kunnen we stellen dat het van de vrijeschoolleerkracht van nu wel het nodige vraagt om in de veelheid der dingen de nodige rust te scheppen voor de eigen ontwikkeling en die van de klas. Zodat we onze kinderen goed kunnen waarnemen en op ons in laten werken wat er eigenlijk gevraagd wordt, en daar de ruimte voor kunnen nemen.

Met veel respect voor vrijeschoolleerkrachten in al hun verschijningsvormen, hopen we je met dit platform mogelijkheden te bieden om je werk te verlichten. Heb je veel zin om lesstof te ontwerpen, vind je hier hopelijk inspirerende richtingaanwijzers. Heb je even minder tijd of energie, vind je hier hopelijk goede en snelle oplossingen. En mis je iets, of heb je behoefte aan iets heel anders ter ondersteuning; meld het ons. Wie weet kunnen we je helpen!

plaatje-leraren-1
plaatje-leraren-3
plaatje-leraren-4
plaatje-leraren-2

Ons prijskaartje

Wij kiezen bewust voor kwaliteit in de vormgeving en redactie, voor duurzaamheid en voor een reclamevrije site en daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Al het werk om deze website te bouwen is geheel vrijwillig verzet. De opstartkosten zijn in 2014 persoonlijk voorgefinancierd en bedroegen zo’n € 5.000,-, waarvan de helft vergoed is door de gulle schenkingen van meerdere fondsen. We hebben deze kosten gelukkig in enkele jaren af kunnen lossen. In 2019 is de website opnieuw gebouwd en geheel gemoderniseerd. Ondertussen is onze droom uitgekomen, dat de website zo stabiel in een behoefte voorziet, dat we een medewerker voor een halve dag per week kunnen uitbetalen als vaste kracht. Hierdoor wordt er niet alleen gestaag verder geüpload, maar kunnen ook jouw zoekopdrachten heel snel gevonden worden!

Met de bijdragen van de leden onderhouden en vernieuwen we de website - de mogelijkheden voor de gebruiker, de techniek daarachter én de vormgeving - beheren we de administratie en communicatie/helpdesk, en redigeren, digitaliseren en uploaden we gestaag verder. Ons team bestaat uit een vaste medewerker voor een halve dag per week en enkele vrijwilligers en stagiaires. We hebben er bij elkaar al zo’n 4.000 uur werk in zitten!
Als je met een bril van de toekomst naar Veel Goeds als instrument kijkt, zie je als het ware een soort kast, die nu al aardig gevuld raakt en die zijn bestaansrecht allang bewezen heeft. De huidige content bevat al meer dan 2.000 documenten. Dat lijkt veel, en we zijn enerzijds ook trots op het bereikte resultaat. Maar anderzijds is het nog steeds waar, dat je soms als gebruiker een lege plek aantreft, waar je juist dringend iets zocht. Dat is natuurlijk jammer! Gelukkig is de slagingskans van een zoekopdracht via het prikbord vrijwel 100%, maar dan moet je er wel ruim op tijd bij zijn! We hebben op dit moment een groeisnelheid van zo'n 600 documenten per jaar en verwachten rond 2022 álle basics voor alle peuter-, kleuter- en onderbouwklassen aan boord te hebben. Dat wil zeggen dat er dan voor ieder vak voor iedere leeftijd iets goeds te vinden is. Dat zal nog zo’n 2.000 uur werk zijn! En daarna wordt het natuurlijk nóg interessanter, want dan ontstaat er ruimte (en vooral tijd!) voor het verzamelen en snel verspreiden van waardevolle nieuwe ontwikkelingen! Scholen die instappen helpen ons uiteraard om dit proces te versnellen.

Ons uitgangspunt is om onze prijzen steeds zo laag mogelijk te houden. Omdat er al meer dan 50 scholen lid zijn, is het draagvlak inmiddels dermate breed, dat we onlangs weer een flinke prijsdaling konden doorvoeren. We hebben nu al vier keer onze prijzen kunnen verlagen, en we zijn hier heel blij mee! Zo wordt het voor steeds meer collega's, scholen en kinderopvangorganisaties mogelijk om in te stappen! Doen jullie ook mee?

Omdat al het materiaal dat je op deze website vindt, speciaal bedoeld is voor je werk, is het vanzelfsprekend dat de werkgever hierin bijdraagt. Ga de factuur dus vooral declareren bij je school- of bedrijfsleiding! Het zijn immers kosten die je maakt om je werk te optimaliseren, en een directe investering in de kwaliteit van het onderwijs. Elke school heeft in de begroting een pot voor leermiddelen en/of voor lesmateriaal, aanschaf methodes, studie/scholing, abonnementen, contributies en de lerarenbibliotheek. Vergelijk het met de aanschaf van een nieuwe methode. Alleen is het materiaal nu precies op maat toegesneden voor gebruik in de verschillende vrijeschoolklassen en - groepen. Dat scheelt niet alleen de leerkracht aan voorbereidingstijd, maar de school of kinderopvangorganisatie ook aan geld! Als je het materiaal dat nu al op de site staat in boekvorm zou moeten aanschaffen, ben je immers veel duurder uit.

Wij willen echter niet dat het lidmaatschapsgeld voor iemand een belemmering vormt om mee te doen! Wil jij ook graag meedoen aan het delen en vinden, maar kunnen jij en je school of organisatie het lidmaatschap niet betalen? Neem dan contact op via het contactformulier. Wie actief wil helpen uploaden, kan altijd gratis proeflid worden. Overigens vind je in de etalage wisselende documenten die gratis ter beschikking worden gesteld aan de bezoeker die zich een lidmaatschap toch niet kan veroorloven.

 

Onze toekomstvisie

Veel Goeds wil het vrijeschoolonderwijs ondersteunen, zodat al het goede hiervan steeds meer kinderen zal bereiken. We zijn klein qua bemensing maar krachtig qua output, vorm en bereik. We verwachten dat het gebruik maken van digitale uitwisselingstools in de toekomst alleen maar zal toenemen. Hierin denken we een belangrijke rol te kunnen vervullen. We willen graag verder groeien zodat alle (digitale) mogelijkheden ter wederzijdse inspiratie ingezet kunnen worden. De komende jaren zal duidelijk worden waar de vragen in het werkveld liggen. Waar groeit Veel Goeds naar toe?

Natuurlijk naar méér materiaal en méér keuze. We hopen gauw tijd te vinden om alle inspirerende uitwisselingstips die bijvoorbeeld op de verschillende facebookgroepen voorbij flitsen hier een blijvende plek te geven, zodat ze ook op de lange duur vindbaar blijven. En.. misschien heb je wel behoefte aan onderlinge afstemming en vakspecifieke uitwisselingstools? Bijvoorbeeld een blogbladzijde alleen toegankelijk voor eersteklasleerkrachten, om maar iets te noemen. Of willen we een specifieke doelgroep graag beter bedienen, zoals de dyslectische leerling, of het begaafde kind. Gaan we over een jaar de Duits- en Engelstalige schoolwereld induiken of met vertalers ontwikkelingswerk doen? Kan deze website de eigen unieke identiteit van de vrijeschool versterken en ook daar buiten inspirerend werken? Maken we grote bewegingen, of kunnen we iets kleins en concreets ontwikkelen om jou in je werk te ondersteunen? In de toekomst hopen we nog veel meer maatwerk te gaan bieden, in antwoord op vragen uit het werkveld zelf. De vraag is aan jou. Hoe kunnen we je helpen?

Wat heb jij
nodig in je
werk?
Geef mee
richting aan
Veel Goeds
 

Vertel ons wat je nodig hebt om je werk nog beter te doen, en geef op die manier mee richting aan Veel Goeds van de vrijeschool. Stuur ons je vraag, behoefte of idee; groot of klein; helder of vaag; per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), via de feedbackpagina of via het contactformulier. Wie weet kunnen we je helpen en iets nieuws mogelijk maken in de toekomst!


Namens de redactie van Veel Goeds,

Jany van Oudheusden

 

 

Klik op de vraag om het antwoord te zien. Staat je vraag er niet bij, vul dan hier het contactformulier in, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar +31 (0)6 - 375 60 148.

 

 

 

Wie zijn wij?

Veel Goeds van de vrijeschool is een initiatief van:

Veel Goeds, educatieve projecten

initiatiefnemer Jany van Oudheusden

Reigerstraat 41

1223PB Hilversum

+31 (0)6 - 375 60 148

KvK-nummer: 57983186

Btw-id nummer: NL001641622B30

Bank: NL46 TRIO 01976 30405

BIC: TRIONL2U

jany2

lesmateriaal delen inspireert

niet top-down maar bottom-up

met kwaliteit en actuele relevantie

duurzaamheid en open communicatie

een betekenisvolle bijdrage leveren
is mijn langgekoesterde droom

ik heb 21 jaar ervaring als passievol vrijeschoolleerkracht onderbouw

en zoek met Veel Goeds de balans

tussen werk & moederschap

ideaal & werkelijkheid

 

Onze vrijwilligers en stagiaires

Veel Goeds wordt gerund door onze vaste medewerker Jany van Oudheusden en een wisselend team van vrijwilligers en stagiaires. Zij houden zich vooral bezig met het digitaliseren van papieren lesmateriaal, het naar bewerkbare Worddocumenten omzetten van pdf-jes en handgeschreven toneelstukken, het uitwerken van periodevoorbereidingen, het struinen naar moois op het internet en het inscannen van verhalen. Ook het vertalen van Engels- en Duitstalig lesmateriaal staat in onze planning!

Wil jij ook een handje helpen om onze verzameling te doen groeien? Dat kan! Zoals je begrijpt, hebben we voor Veel Goeds heel veel redigeerwerk klaarliggen, variërend van kleine taken tot grote klussen, eenvoudig tot heel uitdagend. We staan altijd open voor mensen met of zonder onderwijservaring, die een handje willen helpen! Ervaring is geen vereiste, alle bijdragen worden voor ze geplaatst worden eerst door ervaren leerkrachten gecheckt en geredigeerd en met onze samengevoegde computertechnische kennis komen we een heel eind. Heel fijn als je ons team komt versterken!

Het vrijwilligerswerk is digitaal en doe je thuis. Je kunt kiezen uit: werken met beeldmateriaal, periodes, kleuter- of peuterspel, redigeren, scannen, sprokkelen of vertalen. Uiteraard krijg je als vrijwilliger inloggegevens voor Veel Goeds, overleg en ondersteuning naar wens en persoonlijke opbouwende feedback op je werk. Heb je interesse? Neem contact op via het contactformulier of de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We sturen je dan een overzicht met keuzetaken, met per taak de ingeschatte tijdsduur en benodigde vaardigheden. Naast deze nog te ontwikkelen content is er uiteraard ook alle ruimte voor eigen inbreng en ideeën!


 

Visie, fondsen en donaties

Lees hier over onze motieven voor dit project, onze visie op vrijeschoolonderwijs. Hier vind je links die aan het vrijeschoolonderwijs gerelateerd zijn.

Deze fondsen en sponsors hebben de website mogelijk gemaakt. Je kunt ons ook ondersteunen door een donatie te doen.
Onze algemene voorwaarden vind je hier. En onze privacyverklaring vind je hier.

 

Colofon

Deze site is ontwikkeld door Veel Goeds in samenwerking met:
Tekst & inhoud: Jany van Oudheusden
Huisstijl, grafische vormgeving en webdesign: Bluepoint webdesign, Hilversum (www.bluepoint-webdesign.nl)
 

Disclaimer

Deze website is door de medewerkers van Veel Goeds met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en samengesteld. De verstrekte informatie is puur informatief en kan op ieder moment zonder vooraankondiging worden aangepast of geactualiseerd. Bezoekers kunnen hier geen rechten aan ontlenen. Veel Goeds aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de content van deze website. Bezoekers dragen zelf de verantwoordelijkheid voor de keuze en het gebruik van de aangeboden informatie. De informatie is bedoeld om door de bezoeker als lesmateriaal te worden gebruikt in binnen het leerplan vallende onderwijssituaties. Het is niet toegestaan de informatie voor commerciële doeleinden te gebruiken.

 

Meld een fout

Kom je een fout of onvolledigheid tegen op de website of in het lesmateriaal? Is er een linkje verouderd? Mis je een bepaalde 'plank' in de kast of heb je een ander nuttig idee? Geef het door via het contactformulier, de feedbackpagina of de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Alvast bedankt!

 

Veel Goeds
van de
vrijeschool,
lesmateriaal
om te delen

Welkom bij Veel Goeds, de lesmateriaalverzameling van vrijescholen! Veel Goeds is een hedendaags educatief uitwisselingsplatform voor vrijeschoolleerkrachten van onderbouw, kleuter-, peuterklas en kinderopvang in Nederland en België. Een duurzame bedding voor intercollegiale uitwisseling.

Ons doel is te investeren in de kwaliteit van het onderwijs én in het werkplezier van de leerkracht. Verlicht je werkdruk in verbinding met je collega’s!

Op deze grote digitale bewaarplaats vind je allerlei bijzonder lesmateriaal dat collega's met je willen delen, nu al meer dan 2.000 documenten. Onze vrijwilligers digitaliseren en uploaden dagelijks meer goeds; zowel traditionele schatten als vernieuwende impulsen. Je kunt hier volop nieuw materiaal ontdekken en inspiratie opdoen. En ook jij kunt er heel gemakkelijk jouw eigen juweeltjes plaatsen om ze met anderen te delen.

 

Iedereen kan lesmateriaal uploaden

Iedereen kan onbeperkt veel goeds uploaden of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te delen, ook niet-leden.

Er zijn maar een paar spelregels:

 • Zorg dat je lesmateriaal ‘neutraal’ is, dat wil zeggen: zonder datum en zonder namen van kinderen, leerkrachten of scholen. Op die manier kunnen anderen direct met het materiaal aan de slag. Je kunt als je wilt wel jouw naam als maker noemen.
 • Respecteer auteursrecht: scan geen hele boeken, geef in plaats daarvan boekentips, linkjes en bronnen!
 • Lever jouw bijdrage eenvoudig bewerkbaar aan, het liefst als Word- of PDF-document. Of stuur ons een papieren versie.
 • Onze redactie van ervaren leerkrachten bekijkt je bijdrage en plaatst het daarna zo snel mogelijk op de website.

 

Wie lid is, kan lesmateriaal downloaden

Als niet-lid kun je de Veel Goeds documenten wel zien, maar niet openen. Ook kun je zien, hoe vaak een document al is gedownload sinds onze verhuizing in 2020. Wil je zelf de kwaliteit proeven,kijk dan in de etalage! Wie lid wordt, krijgt volledige toegang tot de omvangrijke verzameling lesmateriaal voor de vrijeschool. Je betaalt via iDEAL (Nederland) of Bancontact (België). Zodra je betaling binnen is, ontvang je je wachtwoord en factuur per mail. Je kunt als lid een jaar lang inloggen en veel goeds downloaden om te gebruiken in je eigen groep of klas. Na een jaar eindigt het lidmaatschap automatisch.

Kom je voor het eerst sinds onze verhuizing weer langs en ervaar je inlogprobremen? Kijk dan bij de veel gestelde vraag over inlogproblemen.

plaatje-scholen-1
plaatje-scholen-3
plaatje-scholen-2
plaatje-scholen-4

Voordelige tarieven voor scholen, kinderopvang organisaties en studenten

Dit zijn onze huidige jaartarieven. De prijzen zijn inclusief 21% btw.

individueel lidmaatschap  € 50,-
PABO student lidmaatschap € 10,-
school lidmaatschap € 1,- per leerling per jaar
kinderopvang lidmaatschap € 1,- per kind per jaar
Dit zijn peuterspeelzalen, BSO's en kinderopvangorganisaties met 20 kinderen of meer.
gastouder lidmaatschap € 10,-
Dit zijn gastouders, thuis onderwijzende ouders en kinderopvangorganisaties met minder dan 20 kinderen.

 

Scholen kunnen natuurlijk enkele leerkrachten individueel lid maken, maar ze kunnen ook met de hele school lid worden. Een doorlopend schoollidmaatschap kost jaarlijks € 1,- per leerling. Alle leerkrachten worden dan lid. Een school met 200 leerlingen betaalt bijvoorbeeld    € 200,- per jaar. Peuterspeelzalen, BSO's en kinderopvangorganisaties met 20 of meer kinderen betalen eveneens € 1,- per kind per jaar. Overkoepelende organisaties kunnen een aanbod op maat aanvragen.

Veel Goeds is een kleine organisatie zonder winstoogmerk. Hoe meer leden, hoe lager de kosten. Doordat er steeds meer collega's en scholen lid worden van Veel Goeds, hebben we al 4 keer een prijsverlaging kunnen doorvoeren! We vertrouwen op eerlijk spel.

Je kunt ons ook steunen door sponsor te worden of een donatie te doen. Al onze inkomsten worden gebruikt voor organisatie, redactiewerkzaamheden en toegankelijke vormgeving.

Wil jij ook graag meedoen aan het delen en vinden, maar kunnen jij en je school je het lidmaatschap niet veroorloven? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier. Wie wil helpen met uploaden, kan gratis proeflid worden.

 

Makkelijk lesmateriaal vinden

Al het beschikbare lesmateriaal per leeftijdsgroep vind je overzichtelijk bij elkaar bij ‘iets goeds vinden’. Hier kun je zoeken in stappen door te bladeren per klas en per lesonderdeel. Je kunt ook gericht zoeken op trefwoord.

In de nieuwsbrief vind je onze mooiste aanwinsten, nieuwe zoekvragen en het actuele overzicht van ons lesmateriaal.

Op ons prikbord kun je zien wat anderen zoeken en zelf een ‘gezocht’ advertentie plaatsen. 

In de etalage wordt regelmatig een ander document gepresenteerd om gratis te downloaden, ook voor niet-leden.

 

Veel Goeds is er voor jou

Veel Goeds is eenvoudig van opzet. Kom je er toch niet uit, bekijk dan onze handleiding voor dummies, lees de veel gestelde vragen, vraag om hulp Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier. Geef daar ook eventuele wijzigingen aan ons door, als dat niet lukt via 'mijn gegevens'. Jouw feedback lezen we ook heel graag!

 

Veel goeds!  Veel Goeds

 

Type hier je gebruikersnaam (= je e-mailadres) en wachtwoord in om het lesmateriaal te kunnen downloaden.

Ik wil graag de Veel Goeds nieuwsbrief ontvangen!

Ik kan me op elk gewenst moment weer uitschrijven via de link  onder de nieuwsbrief.

 
 
[No form id or name provided!]
 
 

 

Stuur ons je vragen, feedback, opmerkingen, ideeën en wijzigingen via dit contactformulier.

Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je kunt ons ook bellen op nummer +31 (0)6 - 375 60 148.
Vanwege wisselende werktijden zijn wij telefonisch niet continu bereikbaar.

We reageren z.s.m. op je mail of contactformulier.

[No form id or name provided!]

Achtergrondhome